victoria municipalitatii #3

This entry was posted on 17/05/2014 under experiente. Written by:

Epava autoÎn cartier se pripășise  de câțiva ani o epavă de mașină. Tot se schimbaseră proprietarii, într-un final ajunsese ziua locul de joacă al copiilor sau dormitor pentru aurolaci, noaptea. Povestea clasică: mai întâi i-a fost spart un geam lateral, s-a așteptat un timp. Apoi, încet încet, au început să dispară subansamble de pe ea, ce s-a putut demonta noaptea la lumina becurilor. La un moment dat, pe vremea când mai avea încă parbriz, poliția comunitară i-a lipit somație, evident că nu s-a întâmplat nimic.

Până săptămâna trecută!

Mi-am zis, în naivitatea mea proverbială, să încerc mijloace moderne de comunicare de tip corporatist pentru a semnala obiectul la Servicii de Gospodarire Urbană Ploiești. Poză, mail frumos și civilizat scris către directorul direcției responsabile de problemă, adresă și coordonate GPS puse. Cum știam că autoritățile publice au la dispoziție 30 zile calendaristice ca să răspundă, m-am pus pe așteptat.

Vineri, însă, stupoare! Obiectul dispăruse deja, presupun că nu a fost o coincidență.

Cam așa trebuie să meargă lucrurile, cred. Serviciile în folosul comunității să fie prompte, să facă treabă corect de fiecare data, indiferent de culoarea celui așezat (sau numit) în fotoliul de primar. Chiar dacă s-a rezolvat numai o problemă punctuală, merită felicitări pentru promptitudine.

Ce s-a câștigat? Un loc de parcare în plus și un focar de infecție, potențial pericol pentru pitici, în minus. 🙂,

3 Comments to “victoria municipalitatii #3”

  1. Am si eu o epava din asta in fata blocului, nu a ajuns inca dormitor dar nici mult nu mai are. Din pacate ADP-ul nostru, dupa doua sesizari, nu se misca… Poate la a treia…

  2. Conta PFA says:

    Poate cu noul program rabla mai scapam si noi de epavele din fata blocului. Pentru o capitala europeana ce ne dorim a fi, administratiile de sector ar trebui sa-si faca treaba. Dar nu si-o fac. De ce? Banuim cu totii…

  3. Focsaneanu says:

    Acesta este un caz fericit! Dar in foarte multe orase se fac sesizari dar degeaba si cum a fost mentionat mai sus mullte dintre aceste rable ajung locuinte pentru oameenii strazii care sunt un pericol seara pentru majoritatea dintre noi.