Trădare, trădare da’ s-o ştim şi noi

This entry was posted on 02/03/2009 under amestecat. Written by:

Astazi dupa amiaza ca stire de prima pagina, mai pe seara aruncata undeva mai in josul ei, citesc despre arestarea lui Floricel Achim, subofiter MApN, pentru … divulgare de secrete militare catre un “stat nealiat”. Evident nu pe degeaba sau din convingeri politice, vremuri acelea au trecut de mult. Kim Philby e de foarte mult timp istorie, de fapt chiar el a facut o parte din ea. Nu e cazul lui Floricel.

Sunt de acord: tara e de rahat, traim vremuri grele, este criza, sunt credite de platit, copii la scoala si tot ceea ce doriti voi. Dar sa decazi in halul asta incat sa iti vinzi tara pe bani, parca prea e de tot. Buna sau rea asta e tara ta, in care traiesti, in care te-ai nascut, care ti-a dat asa putin cat s-a priceput ea si din care, daca nu iti convine, poti pleca oricand. O sa ziceti ca sunt un patriot à la Caragiale. Nu, nu sunt. Doar ca am fost invatat si am invatat singur, mai apoi, ca nu totul este de vanzare. Sau totul are o limita, de jos sau de sus. E limita dintre om si “om”.

Am facut un search dupa numele celui care, pana la proba contrarie, trebuie prezumat nevinovat, am gasit asta. O fi oare o coincidenta de nume? Cu siguranta.