standarde europene

This entry was posted on 20/01/2013 under amestecat. Written by:

EuroLa unul din posturile de radio Europa FM sau Magic FM se tot aude o reclama la fonduri europene, unde o doamna doctor descrie mandra ce spital nou si modern conduce acum, dupa modernizare. Cred ca ceva pe specialitate pediatrie, daca nu ma insel.

Mi se pare putin lipsit de obiect in a baga bani intr-o reclama nationala daca auditoriul tau tinta este cel din orasul respectiv sau judetele din imprejurimi. Ca daca ar fi sa ma iau dupa gradul de absorbtie, parca n-ar fi advertising la fonduri europene, zic eu. Si atunci care e scopul?

Si cea de-a doua intrebare: ce inseamna de fapt sintagma “standarde europene” cand se face referire la un spital?

Ce trebuie sa aiba? 100 asistente, 4 medici pe fiecare specialitate, doua unitati complete E.R.? (si aici intervine intrebarea: cine spune cand sunt complete?), portari care nu iau spaga? nu gasesti persoane de alte nationalitati, de obicei neplatitoare de asigurari de sanatate?

Prea multe intrebari, nu-i asa? Poate era mai bine sa ma uit eu foarte atent pe portalul U.E. si gaseam raspunsul acolo. 🙂27 Comments to “standarde europene”

 1. Review Electronice says:

  Ai abordat un subiect pe care nu-l regasesc pe multe bloguri. Da perceptia ta e buna, si eu o gandesc la fel. Prea mult UE, prea multe standarde, in schimb numai necazuri.

 2. pai fonduri pentru ai lor

 3. Felicitari pentru articol!

 4. Am auzit si eu reclama, dar nu i-am dat prea multa importanta

 5. eu incerc sa imi gasesc un job in domeniu, si nu reusesc…desi am studii in economia si finantele ue

 6. pana la urma tot noi am votat sa fim in UE dar si mie mi se pare prea mare bataie de cap de ex daca vrei sa dezvolti un proiect cu bani europeni…mii de hartii si acte trebuie intocmite,ai impresia ca esti cel mai mare infractor si tre sa le dovedesti prin orice mijloc ca nu e asa…si o lasi balta si incepi sa faci singur sau deloc…oricum mi se pare ca doamna doctor ar face reclama si la accesarea fodurilor europene decat la spital…

 7. E o prostie reclama aia.. mai bine facea altceva cu banii aia.

 8. Ce sa faca cu banii, erau din fonduri :))

 9. RCA activ says:

  Asta pare un advertising prost dar nu inteleg pt ce. poate e doar de informare .

 10. Nu cred ca stie nici ea daca sunt la standarde europene sau nu.

 11. Mie mi s-a parut ceva “low buget” si catchy pentru omul de rand…

 12. Laurentiu says:

  Un fel de a minte poporu cu televizorul.

 13. Joshua says:

  Personal nu mi se pare extraordinara reclama…

 14. Trebuie sa se cheltuie si fondurile astea europene cumva! Mai o reclama mai o spaguta pe sub masa pentru un proiect xeroxat!

 15. George says:

  Probabil are prea multi bani si nu stie ce sa faca cu ei 🙂

 16. Marius says:

  Nu poti asta usor sa iti faci o afacere cu fonduri europene. Itzi trebuiesc multe hartii.

 17. Cred ca sunt prea…profunde intrebarile tale :)) si mai cred ca formularea asta “standarde europene” este doar o…lozinca. Am avut, in perioada 2003-2004 un ministru al sanatatii, un medic si un om extraordinar, Mircea Beuran. A luat o din spital in spital si a gasit aparatura nou nouta, cumparata din fonduri europene…NEFOLOSITA!? Cand a inceput sa intrebe ce se intampla, l au acuzat de plagiat si nu numai, lucruri pe care, de altfel nu au avut cum sa le dovedeasca numai ca el n a mai vrut sa ramana printre ei. Asa au facut si cu Isarescu…Deci…de ce sa ne mai punem intrebari la ale caror raspunsuri nu avem acces?

 18. Vlad says:

  Ceea ce a facut ea inseamna ca nu stie promova o afacere..

 19. Gio says:

  Standardele europene nu prea au aplicabilitate intr-o tara sub dezvoltata ca Romania. Ar trebui schimbat tot sistemul medical, din temelii ca sa putem si noi beneficia de aceleasi servicii medicale ca in afara. Cumparam aparatura moderna dar pe care nu ne permitem sa o folosim? Fondurile europene ne-ar putea face mult bine daca avem un plan organizat si practic…pacat ca sunt atat de multe piedici birocratice pentru a putea beneficia de ele.

 20. Reclama e bună așa mai află și lumea că se pot realiza lucruri bune cu fonduri europene, trebuie doar să le accesăm.

 21. Ionut says:

  In Romania e greu sa atragi si fondurile europene…avem o rata de infractionalitate ridicata chiar si in acest segment.

 22. Laurentiu says:

  Partea cu 100 de asistente si cate 4 medici pentru fiecare specializare e un vis frumos!

 23. Cu totii am sperat cand am intrat in UE standarde Europene , dar fiind o tara Balcanica cred ca ne e foarte greu sa ne adaptam.

 24. scaune says:

  Dar de spitalul deschis de curand in Bucuresti care nu are paturi a auzit careva? Numai la noi se intampla asa ceva.

 25. CS 1.6 Tips and Tricks says:

  Nu ma intereseaza nici UE si nici standardele lor europene. Nu am nimic de castigat eu.

 26. Mihaela says:

  Se vorbeste despre standarde, despre fondurile UE si noi nu suntem capabili sa le folosim. Am proiect european in asteptare de 2 ani, pe nimeni nu intereseaza daca nu inaintezi ceva spaga?!

 27. Ca orice lucru bun si transparent, care ar putea aduce putina lumina in modul de cheltuire al banilor publici in sanatate, si acesta este “denaturat” de realitatile autohtone. Multe din lucrarile de reabilitare si modernizare contractate din bani europeni au fost intarziate din cauza neregulilor semnalate la licitatiile de atribuire a unor lucrari (de ce oare?) .

  Din pacate medicina dentara, de anul acesta, este inlaturata total din sistemul public al asigurarilor de sanatate, situatie unica in istoria sistemului de asigurari de sanatate la nivelul Uniunii Europene.

  Ca o paranteza, in Australia nu se platesc lucrarile facute de medicii dentisti , statul deconteaza toate lucrarile. Fenomenal!