spitale la romania

This entry was posted on 12/01/2010 under experiente. Written by:

Pe la Romania bantuie “purcica“, dupa cum bine stim. In spitale este carantina. Nu intri la salon decat cate o persoana si aceea infasurata in “kit-ul steril“. Adica un pachet format din pelerina (marime S), masca chirurgicala si botosi. Toate acestea sunt de unica folosinta. Le cumperi de la un nenea-automat, daca ai bagat o hartie de 5 lei in fanta corespunzatoare.
Cand parasesti spitalul, toate astea se pun intr-o cutie mare de carton, considerandu-le ca si reziduuri destinate distrugerii. Ca orice deseu medical, desigur.

Ei bine, pentru ca noi suntem foarte inventivi, tanti ingrijitoarea care vegheaza cate persoane urca in salon, extrage din cand in cand cate o pelerina de acolo si o inmaneaza vizitatorilor carora 5 lei li se pare prea mult pentru un “kit” care il folosesti 20 minute. Serviciul nu este benevol, costa ceva, dar mult mai putin. Adica o bancnota mica si bine plasata in buzunarul personajului de mai sus.

Am scris asta pentru distractie, ca nici macar de o morala nu mai este nevoie. Locul intamplarii ? Spitalul Judetean Ploiesti. Cred ca m-am uitat prea mult la Grey’s Anatomy. 🙂2 Comments to “spitale la romania”

  1. Trodat says:

    ce tare, nu am mai auzit, pfff astia sunt in stare sa vanda tot, ma mir ca nu reimpacheteaza alea sa le puna iar in aparat….

  2. Mihai says:

    Stai linistit ca au studiat si problema asta, sunt sigur. Inca mai lucreaza la solutia “tehnica” ! 😀