povestea timbrelor

This entry was posted on 02/07/2009 under experiente. Written by:

Traiesti intr-un oras mare din Romania. Capitala de judet. Te invoiesti de la serviciu sa te duci sa iti faci “cazieru'”. Ai nevoie de el pentru ca asa sunt cerintele angajatorului. Achiti constiincios la fisc taxele si te apuci si cauti. Ce sa cauti !?! Timbre fiscale, evident. Noroc ca n-au mai ramas multe oficii postale in oras si in 2.5 ore le-ai luat pe toate la rand. Toti ridica din umeri amabili. Nici urma de peticelele de hartie cu lipici care valoreaza fix 1 Leu bucata.

1 leu, dar esential leu, ca altfel statul roman nu iti primeste cererea ta. Ce faci atunci, dupa ce ai facut vizita tematica prin tot orasul ? Te urci frumos in masina personala si te duci in prima comuna limitrofa mai rasarita, repede-repede, la acelasi oficiu postal.

Aici esti intampinat zambind: “cate bucati va trebuie si de ce valoare nominala ?” Sa mori de ras si mai multe nu. 3 ore pierdute si 25 km excursie inafara orasului tau pentru petecutul de hartie de 1 leu.

Fericit iti ridici hartia trebuincioasa dupa 1/2 ora de stat la coada. Romania !,

2 Comments to “povestea timbrelor”

  1. Mihai says:

    🙂 … si nu te-ai gandit sa pe pui la vanzare pe okazii.ro !?!?

  2. disable says:

    Mike, dar exista si reversul acestei povestiri. Anul trecut mi-am luat masina si trebuia sa o inscriu. Ca tot omul modern, m-am documentat pe net despre ce imi trebuie. Printre randuri am gasit ca mi-ar trebui timbre fiscale, no problem, gasite la primul oficu postal….. Ajung la ghiseu la inscrieri masini, la Politie, inmanez dosarul, se uita politistul prin el si ma intreaba:” – Sunteti colectionar ?”, contrariat ii raspund:” Nu, dar de ce intrebati?”, “-Pai la ce va trebuie timbrele ???”, evident m-a busit rasul si am inteles ca nu imi trebuiau.

    P.S. Cred ca le mai am si acum 😀