scurt despre telefoane – 2

This entry was posted on 26/04/2011 under amestecat. Written by:

Cladirile moderne de birouri au adus cu ele conceptul de open-space, zeci sau sute de oameni care lucreaza pe acelasi etaj ca intr-un furicar gigantic. Functie de mobilierul adoptat de fiecare corporatie mare sau mica iti poti vedea vecinul “de-peste-drum” sau nu, dupa cat de inalt este paravanul din fata ta. Cand termini de “mestecat” la un excel te poti uitat in ochii colegului sau iti poti odihni privirea intr-un perete de PFL.

Daca paravanele te mai pot salva cat de cat atunci cand citesti adanc si concentrat noutatile de pe … BBC News, nu acelasi tratament il pot avea si urechile. Nu mai amintesc de decibelii lansati de un telefon lasat din greseala pe profil “exterior”, acela va fi rapid inchis sau setat altfel. Vorbesc de placerea deosebita a unora de a purta conversatiile telefonice pe speaker.

Nu stimabililor, nu ne intereseaza ce aveti voi de discutat cu nu-stiu-cine, nu de alta dar poate suntem in departamente diferite. Faptul ca stii sa apesi butonul ala din dreapta jos nu te face nici mai inteligent, nici cu muult mai important si nici nu iti reconfirma puterea pe care o ai in fata celorlalti. Da, eventual puterea de al il pune pe interlocutor intr-o situatie neplacuta, mai ales daca nu ai avut bunul simt (au ! ce e ala ?!) sa il anunti ca vorbeste la un auditoriu extrem de larg. Daca trebuie si trebuie, sunt convins ca gasesti pentru cateva minute o sala de sedinta libera si disponibila chiar si fara programare, unde tu – si colaboratorii tai – sa va impartasiti nestingheriti ideile creatoare.

Mai exista si cealalta varianta. Ca toate chestiile de mai sus sa fie normale si eu sa am nevoie de cateva zile de concediu la Predeal sau pe undeva prin Maramures. Departe de tehnologie… 🙂

Sursa foto.2 Comments to “scurt despre telefoane – 2”

  1. Eu nu cred ca as reusi sa muncesc eficient intr-un astfel de spatiu. sunt convins ca este o galagie infernala , iar puterea de concentrare este scazuta.

  2. Mihai says:

    @Jucarii online: La inceput ti se va parea greu, dar in timp (2-3 saptamani) te-ai obisnui. Sunt momente cand e liniste de iti tiuie urechile… am zis bine momente numai 🙂