scurt #14

This entry was posted on 01/05/2014 under amestecat. Written by:

Doua chestii foarte scurte din zona mocirlei politice actuale:

Programul premierului Victor Ponta de 1 mai.
Ora 10:30. Primul-ministru Victor Ponta va verifica stadiul lucrarilor la Podul de la Agigea, judetul Constanta.

Nu prea înțeleg rostul verbului a verifica în această propoziție de mai sus.

Ce se întâmplă de fapt? Dl. prim ministru vine cu o diagrama Gantt, pe un cearceaf A0 și începe să bifeze: băi, ce zi este astăzi? 1 Mai! Bine, ia să vedem ceea ce aveați voi de făcut până astăzi! Unde e proiectantul, project managerul din site, dirigintele de șantier, supervizorul și care mai sunteți? Veniți toți încoace să va iau eu la întrebări… haide fuguța de raportați! Așa se face, de fapt?

Sau e doar mascarada aia pentru presă, ca data trecută când Ponta a avut chef de o inundație?

Premierul Victor Ponta a afirmat joi ca este “absolut logic” ca locuitorii din Constanta sa “aiba un cuvant de spus, o participare” in administrarea Portului, dupa ce a inaugurat, alaturi de Radu Mazare si Liviu Dragnea, o pasarela in statiunea Mamaia.

De când portul Constanța este un obiectiv de interes local, cum ar fi, de exemplu, Stațiunea Pârâul Rece?

Pentru că se tranzitează mărfuri si se vehiculează sume imense de bani asta insemna ca o parte trebuie să ajungă musai în visteria PSD? Că doar nu își închipuie nimeni că veniturile realizate pe seama Portului vor fi folosite la ceva folositor comunității locale: reparat de străzi, iluminat public, spitale sau școli. Portul se va transforma – legal – într-o vacă de muls pentru Partid și atât.

Sau Constanța este făcută numai din Mamaia și amărâtul ăla de cartier-social-vedetă-de-presă? Nu cumva portul este ceva esențial pentru comerțul european (mai ales acum, în contextul crizei politice din Ucraina) și pentru Uniunea Europeană din care facem parte?

Depășind cumva interesele meschine ale unui partid oarecare aflat vremelnic la guvernare? Un partid care nu are nici cea mai mică capacitate de a privi lucrurile vizionar, peste 10-20-30 ani, mai mult decât limita de timp a unui mandat parlamentar sau prezidențial. Un partid care nu are nici cea mai mică capacitate de a vedea în U.E. un aliat și un mijloc de a aduce bunăstare țării, bătând monedă (calpă) pe un naționalism expirat și desuet. Da, afirmația este corectă, atunci când informația, mărfurile, serviciile și persoanele circulă liber între state, a îmbrățișa teza naționalismului este o carte perdantă.

Prea multe întrebări, sigur nu vor avea răspuns. Sau va fi unul de genul “Da, dar și X, Y, Z a făcut, a dres” etc etc…,

2 Comments to “scurt #14”

  1. Toata aceasta mocirla trebuie privita si sub aspectul campaniei electorale. Hai sa-i mai mintim pe romani cu ceva, poate mai merge. Hai sa mai aratam ca muncim, ca ne intereseaza, ca suntem pentru popor. Baliverne, praf in ochi, minciuni. Eu zic ca nu mai merge! Iar daca mai merge atunci chiar ne meritam soarta…

  2. Conta PFA says:

    Intreaga situatie din tara este o mare mascarada si o bataie de joc la adresa poporului asta. Fiind vorba intre noi, nici nu facem nimic. Nici in strada nici in cabina de vot. Pana cand romanul nu o sa faca ca in 89′ politicul o sa stea cu bocancul pe capul nostru.