rutiere

This entry was posted on 29/12/2010 under experiente. Written by:

Dragul meu Coleg de Trafic ! Prietene !

Hai să îți dau un sfat gratis, special numai pentru tine creat. Nu mai încerca să ajungi pe strada Basarabi dinspre Palatul Administrativ, prin strada Paris. De ani de zile acela este un sens interzis. Dacă nu mai știi cum arată, este primul din secțiunea B2. Indicatoare de interzicere sau restricție din această pagină, vezi că ți-am pus și un link acolo. Știu că te grăbești și ai treabă, ești cu familia și trebuie să ajungi nu știu unde. Îți dau perfectă dreptate. Dar …

Riști să dai nas în nas cu un partener de trafic (ce expresie tipic purtător-de-cuvânt) pe care chiar să nu-l intereseze acest lucru. Partenerul tău va face următoarele acțiuni pe care tu, grăbitul-meu-prieten, nu vrei să le înțelegi: flash, flash nervos, semn politicos de back-off, avarii puse și, final, o să îți arate cheia din contact – normal că a oprit mașina. Acum stă “pe avarii” se uită la tine atent, nu face mărunt din buze (s-ar putea interpreta că te înjură), și-a desfăcut tacticos și vizibil un Orbit și așteaptă. N-ai ce faci, bagi în marșarier și te întorci cuminte de unde ai făcut dreapta. N-ai făcut decât să pierzi 2 minute din viață ta și a partenerului tău DEGEABA.

Presupunerea ta că regulile de circulație sunt facultative a fost totalmente greșită. Nu prietene, de aia se numesc reguli și de aia trebuie respectate. Pentru timpul tău și al meu ! S-a prins ceva din povestea asta ? Ai înțeles sau îți mai explic încă odată altfel ?9 Comments to “rutiere”

 1. iYli says:

  Se intampla si treburi din astea. Eu am patit-o chiar langa bloc saptamana trecuta, iar idiotul gras care intrase pe sensul meu unic nu a vrut sa se miste.Pur si simplu nu a vrut. Ce era sa fac? Sa ma iau la bataie cu el? L-am lasat in boii lui si am dat eu toata strada inapoi.

 2. Mihai says:

  @iyli: macar ii luai numarul si il faceai de panarama pe blog. Stiu ! Ai preferat sa te porti ca o doamna. 🙂

 3. disable says:

  @IYli: Ok. Ca era idiot inteleg, dar partea cu gras chiar nu inteleg ce legatura avea cu patania ta, nu de alta, dar mai suntem pe aici o gramada “horizontally challanged” (grasi adica), care au cei 7 ani de acasa si nu ar face nicodata asa ceva.

 4. Televizoare LCD says:

  Ma bucur ca ai explicat foarte in detaliu, ca sunt mai multi parteneri de trafic care fac asemenea manevre, dar varianta care o spui tu este cea mai simpla. Doamne fereste de o ciocnire. Sper ca sa inteleleaga cand mai multi parteneri, ca mersul pe interzis este o actiune grava, ca de aceea i se spune interzis.

 5. Pantofi Online says:

  Sunt sigur ca acest post nu va fi citit de cei care merg pe interezis. Si sunt multi care fac asemenea manevre, cred ca sunt inconstienti de pericolul la care se supun, Dar risca sa blocheze si traficul.

 6. Usi de interior says:

  Cred ca multi au nevoie de un alt tip de explicatii, sunt multi care vin pe interzis sau fac manevre “ilegale” , iar daca te uiti la ei sau ii claxonezi, tot ei se oftica, aviz taximetristilor.

 7. Sacouri Dama says:

  Eu sunam la politie, daca nu vroia sa dea inapoi. Oricum acestia nu se invata minte si vor repeta isprava. Poate ca e unul dintre cei care a luat permisul pe ochi frumosi.

 8. Faza asta despre care vb tu se numeste prioritate de smecher si in ultima vreme este vazuta tot mai des prin bucuresti

 9. Mihai says:

  @web hosting: asta e ceva nou, merci ca m-ai luminat 😀