Românii paralele – o clasificare empirică si simplistă

This entry was posted on 19/01/2009 under amestecat. Written by:

Eu cred ca in anul de gratie 2009 suntem inconjurati de mai multe Românii paralele. Am vrut, initial, sa le numerotez, dar m-am gandit sa las lista deschisa:

Romania celor care: se trezesc dis-de-dimineata, isi duc odraslele la gradinite/scoli (*), intra la schimb/program/garda, muncesc constiincios 8-10-12 ore pentru ei sau pentru altii, gandesc, scriu, sapa, conduc vehicule, cara, discuta, negociaza, numara bani, vorbesc nesfarsit la mobil, mananca cum, cand si ce pot, beau cafele cu vadra, isi recupereaza odraslele/sotiile/neamurile/soacrele de pe unde s-au raspandit, mananca televizor la cina (sau cina la televizor), mai si iubesc si sforaie in somn. A doua zi o iau de la capat pentru ca se apropie week-end-ul/pastele/craciunul/vacanta.

• Romania celor care: gandesc permanent numai miş-maş-uri/combinatii/invarteli/lovituri/furturi si inselaciuni. Cei pentru care valoarea suprema este un BMW negru 199x, 3 kg de aur si parasute schimbate in fiecare saptamana; pentru care educatia si valorile morale s-au oprit undeva prin clasa a IV-a. Ii vezi peste tot, sunt campionii nesimtirii, prostului gust, epatarii. Daca totusi au reusit sa se ridice, sunt cei mai fericiti cand apar in Cancan sau Click si neaparat pozeaza la Bamboo;

• Romania celor care: sunt cu 1 clasa mai sus decat cei de dinainte, politicienii. Nu au in cap decat “aliante”/schimbari-de-oameni-pe-posturi/procente/scenarii/”lovituri-de-imagine” si alte bazaconii. Uita intotdeauna de cei din prima categorie. Ii inteleg, e lupta pentru ciolan, sa acumulezi cat mai mult. Dar cat sa acumulezi intr-o viata de om ? Care e diferenta daca ai in cont 10.000.000 Euro si 3 case sau 100.000.000 Euro si 6 case ? Ce faci cu restul ?! Cati din politicienii-afaceristi avand conturi cu 8 zerouri au si fundatii (il excludem pe Voiculescu, da?!) care sa faca si bine pe lumea asta ? Sau acestea sunt probleme pe care trebuie sa le “rezolve” numai Mihaela & Dani si numai insotiti de o droaie de cameramani si ziaristi ?

‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾

(*): nu intra in aceasta categorie scolarii care sunt condusi dimineata cu bodyguard si un Jeep cat mai mare si mai negru, Jeep care musai trebuie sa stationeze un numar neprecizat de minute pe banda I.,