rca cu groupama ? nu ! – 4

This entry was posted on 05/08/2011 under amestecat. Written by:

Urmare din episodul trecut 🙂
Lucrurile se pot desfasura simplu si rapid, o sa vedeti cum.

Dosarul de la Groupama a fost transmis prin posta, au fost amabili si m-au instiintat prin email in momentul cand l-au expediat. Astfel am putut sa il recuperez rapid de la oficiu. Dosar e mult spus, au fost patru documente intr-un plic A4: procesul verbal incheiat de politie, autorizatia de reparatie (“dovada”), copie a notei de constatare facut la agentul Groupama in momentul deschiderii dosarului si copie a RCA-ului celui care a facut pocinogul.

La cateva zile dupa aceea mi-am strans toate hartiile si, la indemnul unei cunostiinte, m-am dus la firma care face constatari pentru Asirom, acolo unde am polita Casco. Asirom si Omniasig au o firma angajata care face serviciul acesta, tu decat suni la un hotline, iei numarul de dosar si discuti cu firma respectiva in continuare. Ei verifica actele, verifica autovehicolul (chiar nedeplasabil), fac poze, completeaza pentru tine diverse (nu, nu scapi, ai si tu de scris destul!) si dau drumul pe circuit la hartogaraie.

Cam asta am facut si eu, dupa ce in prealabil am spus povestea fir-a-par, cu detalii, zile, nume, de ziceai ca sunt la Cercetari Penale, Doamne Fereste. Se pare ca povestea mea fost suficient de credibila, sustinerea ei de documente fiind suficient de puternica. Asa ca sfat: pune in scris tot, chit ca este un simplu email, e “urmaribil”, ramane undeva. Valabil si pentru plati, stiu ca pare un snobism, dar plata online sau “prin-banca” e sfanta. Eu am avut ordin de plata electronic si am fost intrebat daca pot furniza, la cerere, si extras de cont vizat de banca. 🙂

Povestea cu actele se intampla joi, in martea urmatoare am dat mail persoanei din Centrala Asirom responsabila de dosarul meu cel nou.
– Ne pare rau, nu ne-au sosit documentele originale de la Ploiesti.
– Ok, zic. Asteptam.

Miercuri dupa amiaza imi scriau ei:
– Buna ziua, am primit documentele originale, s-au analizat, sunt ok. Am facut propunerea de plata si in 10 zile lucratoare aveti banii in cont integral. Nu se plateste frasiza la un astfel de dosar.
Lucru care s-a si intamplat spre totala mea satisfactie. 🙂 Invatatura de minte pentru data viitoare si pentru cine citeste toate astea: ai o problema de acest gen, faci reparatia pe CASCO al tau – daca il ai – si n-au decat sa se judece intre ele societatile de asigurari.8 Comments to “rca cu groupama ? nu ! – 4”

 1. Multumesc de informatii. Bine de stiut 🙂

 2. windows 8 says:

  dar daca fac pe casco meu, nu platesc eu dupa mai mult casco? nu se aplica regula cu punctajul si la casco?

 3. Mihai says:

  @windows8: ba da. Dar decat sa scoti bani din buzunar (+ timp + nervi) e preferabil asa.

 4. Violeta says:

  Desi sunt broker de asigurari, cand am pocnit masina .. nu vreti cate capete de pereti am dat. Jegasii astia de la asigurari mi-au mancat zilele =)) Imi iau eu parleala cand sunt de cealalta parte a baricadei 😀

 5. Haine Online says:

  Foarte bn ca mam documentat.Multumesc!

 6. Casco says:

  Intr-adevar, daca ai casco atunci iti recuperezi instant dauna, urmand ca firma la care ai casco sa recupereze valoarea de la firma la care are RCA persoana cealalta. E cel mai comod si lipsit de griji asa..

 7. Mihai says:

  @casco: este mai comod intr-adevar, dar pierzi bonificatia pentru lipsa evenimente la prelungirea politei in anul urmator. Si aceea este o cheltuiala si tot din bugetul tau se face.

 8. Bine spus, pacat ca nu o citesc cei ce trebuie sa o citeasca