proiectul e-sign

This entry was posted on 20/06/2012 under amestecat. Written by:

Internetul poate reprezenta o amenintare si pentru copii cu deficiente de auz, nu numai pentru cei normali. Poate cu atat mai mult pentru cei din prima categorie care utilizeaza uneltele online pentru comunicare si socializare.

Proiectul e-sign, demarat in primavara lui 2012, parte a programului european sigur.info, avand ca partener pe Orange, s-a concretizat intr-o serie de prezentari in scolile speciale din Bucuresti.

Pentru descrierea completa a proiectului puteti sa lecturati comunicatul distribuit de organizatori.25 Comments to “proiectul e-sign”

 1. Carmen says:

  Ceva imi spune ca nu e real parteneriatul cu orange,gresesc sau ai un argument prin care ma poti contrazice?

 2. Rca ieftin says:

  Internetul e un rau necesar..

 3. Mihai says:

  @carmen: comunicatul de presa atasat asa spune. Daca ai mai multe informatii te rog sa mi le transmiti prin sectiunea Contact.

 4. Adi says:

  Din pacate copii sunt cei mai predispusi la pericolele internetului. Copii sunt foarte naivi si mai ales cei cu deficite de auz, pentru ca doresc si ei un loc unde vor fi acceptati.

 5. Nu am auzit de proiectul asta pana acum, pare un lucru bun totusi

 6. Pavel says:

  Am fost si eu unul dintre acei copii cu deficiente, nu de auz, de vedere.
  Calculatorul era scaparea mea din lumea exterioara.Adica in mintea mea totul era in jocuri, filme, programe….Ma bucur ca cei de la sigur.info au demarat acest proiect.

 7. Ciumpalac says:

  Poate nu ma pricep eu, dar programele acestea ar trebui sa includa si parintii. Din tot acel comunicat, nu am vazut nimic ce se adreseaza parintilor. Poate ca nu sunt ei in masura sa controleze lucrurile, dar asta inseamna doar indisciplina si lipsa educatiei parintilor. Si de aici ar trebui sa porneasca totul. Lasati liberi, fac ce vor, iar sub scuza: “Nu cunosc” ii lasa sa faca ce vor. Ceea ce nu e normal. Nu il lasi sa mearga la un fotbal cu prietenii, dar il lasi sa “frunzareasca” pe Internet. Da, pe buna dreptate, isi creeaza o lume virtuala periculoasa, dar este vina parintelui. De asta se numeste minor!

 8. Laurentiu says:

  Din pacate, internetul e tot mai nesigur in ultima vreme…

 9. Ana- says:

  eu cred ca acest proiect poate sa fie in final un lucru bun…

 10. foarte frumos proiect, sper sa ajute copiii cu deficiente intr-o mare masura

 11. Nu vad de ce ar inventa asa ceva..

 12. Ar fi bine sa credem ca se mai fac si lucruri bune prin intermediul internetului…

 13. Ionut says:

  Mai rau e ca nu prea putem sa stam fara net..este acel lucru care devine tot mai indispensabil omenirii.

 14. Mira says:

  Prin proiectul Sigur.info (din care face parte si Esign) incercam sa comunicam cu copiii si cu parintii si profesorii / invatatorii. Proiectul functioneaza de ani buni si noi consideram ca deja avem rezultate :). Rolul nostru este de a informa si preveni copiii in primul rand si prin intermediul acestora si parintiii.
  Cat despre indoiala asupra parteneriatului cu Orange … acestia impreuna cu alte companii de renume din Romania ne sunt parteneri pe proiect si se implica alaturi de noi in cadrul activitatilor pe care le desfasuram.
  Pentru cei care doresc mai multe informatii despre proiect, puteti vizita site-ul oficial http://www.sigur.info.
  Va multumim pentru aprecieri si asteptam impresii si sugestii 🙂

 15. Felicitari pentru initiativa buna pe care o aveti ! mult succes pe viitor!!!:)

 16. Andra says:

  Foarte buna actiunea. Cu totii suntem dependenti de internet.

 17. Stiri says:

  Foarte buna iniţiativa! Nu mai este de mirare pentru nimeni că un copil de 5 ani intră singur pe Internet, în timp ce părintele lui e liniştit că nu face nimic rău. În ultimii ani, reţelele şi site-urile de socializare precum Facebook, Hi5, Twitter au acaparat pe toti utilizatorii de calculator. Reţelele de socializare reprezintă o ameninţare serioasă pentru cei mici.

 18. Dani says:

  Este prima data cand citesc despre acest poriect. Voi incerca sa citesc mai mult, dar la prima vedere para f bine ce vor sa faca.

 19. Telefoane de vanzare says:

  hmmm nu am mai auzit de asa ceva pana in clipa de fata …dar faza cu internetul cred ca toti stim ca este periculos dar e necesar,pe el ne bazam pentru aproape toate lucrurile pe care le facem in ziua de astazi

 20. Eu cred ca internetul devine mult prea populat de la varste la care nu isi are locul..:) si eu am avut 9-10 ani si compuneri sau proiecte pe la scoala.dar mi le rezolvam dintr o revista..nu era nevoie de internet..si apoi ieseam afara..nu ma jucam la pc sa ma izolez..

 21. mi se pare un gest frumos din partea lor 🙂

 22. iLaura says:

  Ma bucur sa aud ca mai sunt si proiecte de genul acesta.

 23. Din pacate, in ziua de azi, internetul este mai la indemana copiilor dekt mankrea..

 24. Internetul e un rau necesar..

 25. Ofelia says:

  Ma bucur sa vad astfel de proiecte sociale, sper sa ajute pe cat mai multa lume si sa nu fie doar un pretext pentru a-si umple alti buzunarele.