Poșta Română – întrebare simplă

This entry was posted on 30/11/2013 under experiente. Written by:

Mă rog, nu știu câte de simplă este pentru Poșta Română.

De ce nu implementați soluții de urmărire pentru colete, soluții care folosesc coduri de bare? Evitați situații de genul: clientul apare la ghișeu, are 5 colete, trebuie trecute manual în două registre, apoi într-un computer, banii încasați.

Dacă la un oficiu amărât de cartier ați decis să aveți un singur oficiant și un singur ghișeu deschis, inevitabil se va forma o coadă de peste 10 persoane. Unele răbdătoare, altele nu.

Ok, nu discut modelul de business prin care voi vreți să vindeți și rovignete, cartele telefonice, încasare facturi, distribuire colete, distribuire plicuri ANAF etc, este decizia voastră. Dar gândiți . Gândiți și soluții mai bune de a face toate lucrurile astea mai repede, cu mai puțin stress pentru public și pentru personalul vostru.

Nu aveți oameni capabili în companie să genereze soluții, nu e absolut nici o problemă, angajați consultanți. Costurile lor sunt o fracție neînsemnată din beneficiile pe care le poate aduce o schimbare. Și se poate face asta legal, cu respectarea legislației de achiziții publice.

Trebuie doar să vreți. Sau să fiți lăsați.

 Sursa foto.20 Comments to “Poșta Română – întrebare simplă”

 1. Urban says:

  Am avut cateva interactiuni cu Posta Romaniei si toate au fost niste cosmaruri. Aveam nevoie de niste timbre fiscale – 2 timbre, pentru care am stat la coada o ora, apoi cei de la PrioriPost mi-au ratacit certificatul de inmatriculare, iar apogeul a fost un colet trimis de la Brasov care a ajuns la mine intr-un hal fara de hal.

 2. vio says:

  Posta Romana, cel mai prost serviciu de coletarie din tara.

 3. Mihai says:

  Posta Romana a fost asa de prea mult timp, si nu cred ca se vor oferii bani pentru consultanti. Se accepta si aici modelul nu investim dar vrem calitate!

 4. Yamasha says:

  Nu se va schimba nimic la Posta Romana… poate doar… falimentul.

 5. Dartanian says:

  Nu se stie niciodata..

 6. Cate pauze de masa mi-am mancat si eu asteptand la coada la posta

 7. ALS23 says:

  Posta Romana a ramas cu vechile metehne…Nu a tinut pasu cu tehnologia zilelor noastre, nu a implementat un plan mai bun de gestionare si sistematizare a datelor.Cred ca cea mai buna solutie e sa treaca in privat si atunci ar mai avea ceva sanse.

 8. Poșta Română ar putea să se reorganizeze și să facă o treabă excelentă. Nu se va întâmpla asta, însă, prea curând.

  Trist.

  Au tot încercat, cu manageri privați, cu aia, cu ailaltă. Niciun rezultat pozitiv.

 9. Casian says:

  ar fi si cazul suntem in epoca moderna 🙂

 10. Pentru mine un drum la Posta e o calatorie in trecut. Trist dar adevarat, in atatia ani nu s-au schimbat prea multe. Din punct de vedere al eficientei, cand ma duc la Posta sau la banca, ma simt ca si cum as intra intr-un spatiu in care timpul nu conteaza :))

 11. randu says:

  Singurul lucru care ii tine in viata este pretul.

 12. Carminah says:

  De aceea sunt preferate de multi serviciile private de curierat. Desi, timbre fiscale poti cumpara doar de la Posta…

 13. posta romana va muri in curand datorita serviciilor proaste pe care le ofera si cozile interminabile la care imbatranesti..

 14. Dana says:

  Servicii de 2 lei? Se fură în draci? Management prost? A da, se pregătește de privatizare, la fel ca cfr.

 15. anca says:

  cel mai mult imi “place” atunci cand stai la o coada, si dupa zeci de minute de stat, pt ca “tantili” de la posta tasteaza de parca acum s-ar fi inventat calculatorul, ajungi in fata si iti spun ca trebuie sa mergi la alt ghiseu.. dar oare atunci cand intrebi daca pt problema ta poti sta la coada la ghiseul respectiv, de ce le e greu sa deschida gura si sa iti raspunda? asa s-ar evita si certurile cu ceilalti de la coada unde te trimit.. pt ca normal ca eu nu vreau sa mai stau alte zeci de min la alta coada, si normal ca cei care si-au pierdut si ei rabdarea stand la coada lor, nu suporta sa vina sa ze bage cineva in fata… offf. Romania asta 🙁

 16. Mihai says:

  Asa a fost de cand stiu eu posta romana, lipsa totala de interes, dezorganizare.. ce sa mai urmareasca coletele cand ele abia ajung dupa 3-4 zile LUCRATOARE ..

 17. vasile says:

  este sub orice critica , stai ore in sir la un oficiu pentru a-ti ridica un colet, si ti se raspunde si foarte urat daca spui ceva ce ii deranjeaza

 18. Conducerea nu doreste eficientizarea… altfel … nu gasesc nicio explicatie logica

 19. Deja au un venit foarte mare…din punctul lor de vedere nu cred ca ar mai avea vreun rost acest sistem de urmarire a coletului

 20. Daca se doreste ca Posta Romana sa fie cam mai eficienta r trebui ca cei de la conducere de acum sa fie disponibilizati si sa vina niste manageri privati cu o alta mentalitate atunci intradevar Posta Romana va fi eficienta si va intra si pe profit