Plusul din viata ta

This entry was posted on 23/10/2012 under amestecat. Written by:

Ia o gura mare de aer! Ia o pauza din ce faci acum! Asaza-te confortabil in fotoliu si pune un plus la ceea ce esti azi!

Azi, simti ca esti fortat sa faci lucruri doar pentru ca trebuie. Sunt lucruri marunte, repetitive, care iti consuma atat timp cat si energie. Simti o oarecare frustrare ca la sfarsitul zilei nu ai facut marea descoperire a vietii tale si ca gandirea ta a fost subjugata activitatilor cotidiene. Ajungi chiar sa te intrebi daca mai esti capabil de rationamente complicate, de strategii solide. Faptul ca azi esti o mica masinarie care executa la fel in fiecare zi, nu inseamna ca te-ai pierdut, ca te-ai instrainat de ceea ce esti TU. Adu-ti doar aminte de ceea ce ai crezut ca vei fi candva, cand ieseai in lume cu gandul ”Azi voi reusi!

Stiu ca te intrebi daca mai ai rabdare sa cauti acel plus. Ei bine, rabdarea ta e deja antrenata, exersata in fiecare zi! Desi nu gasesti mereu un loc de parcare cand revii de la job, niciodata nu ai luat masina in casa. Intotdeauna ai cautat rabdator un locșor unde sa poti parca, indiferent de vreme, de ora sau de inghesuiala imposibila pe care ai gasit-o cand ai explorat perimetrul blocului unde locuiesti. Pana la urma, dupa o perioada de timp pe care nu erai pregatit sa o aloci, ai gasit un loc de parcare.

Stiu ca te intrebi daca mai ai destula energie pentru plus. Desi esti epuizat cand termini ziua de lucru, iti regasesti energia cand faci temele cu copilul, sau cand iti povesteste ce a mai facut peste zi. De unde atata energie, cand erai practic stors? Raspunsul este simplu: pentru ca iti place sa faci asta si pentru ca te intereseaza foarte mult! Astfel creierul tau este stimulat si incepe sa lucreze in favoarea ta.

Stiu ca ti-ai abandonat la usa tenisii cu care alergai spre idealul tau. De cand ai intrat in rutina zilnica, au fost zile cand nici macar nu i-ai mai observat ca sunt acolo, nepurtati de atata timp. Sau zile in care ti-ai zis ca nu mai sunt de folos, pentru ca acum esti implicat in jobul asta care iti ocupa tot timpul si iti consuma toata energia. Ti-am demonstrat deja ca mai ai rezerve! Tot ce trebuie sa faci este ”sa crezi in tine si sa fii pregatit!

Imprieteneste-te iar cu “tenesii” tai, incearca-i din cand in cand. O sa fii uimit ca inca iti mai sunt buni! 🙂

Thx Codrut.

(Image courtesy of winnond at FreeDigitalPhotos.net.)7 Comments to “Plusul din viata ta”

 1. Ana- says:

  S-ar putea saptamana asta sa-mi ating visele! Sa-mi tineti pumnii!

 2. Flavy says:

  Un articol inspirational, toti ar trebui sa lasam din cand in cand rutina la o parte.

 3. Radu Raducu says:

  Increderea de sine este cel mai important lucru in reusita!

 4. Antoan says:

  Frumos scris. Trebuie sa stii ce iti doresti, altfel alergi dupa himere.

 5. Laurentiu Iancu says:

  Fain scris articolul!
  @ Ana: Mult succes, sunt curios despre ce e vorba!

 6. asa, avem nevoie de speech-uri motivationale. Rutina si lipsa de energie sunt cele mai mari obstacole dupa parerea mea.

 7. Sandu says:

  Cu totii avem nevoie de motivatie pentru a face ceva in plus..