Paradisul prichindeilor

This entry was posted on 18/07/2010 under experiente. Written by:

Daca ai ramas in pana de idei unde ai putea sa iti duci piciul intr-o dupa-amiaza hai sa iti fac o sugestie: mini-parcul de distractii Mitu Chitu din Campina. Fiind in drumul spre munte poate fi un bun motiv pentru o oprire de 1-2 ore, distanta fata de Ploiesti este de numai 30 km.
Ai intrat in oras dinspre Banesti, lasi pe dreapta statia de benzina OMV si o tii drept inainte fara sa faci stanga-dreapta la vreunul din semafoare. Ai sa intalnesti calea ferata, o traversezi atent si in coltul primei strazi la dreapta te asteapta parcul. Stiu ca esti cu masina si unul din stresurile soferului modern este locul de parcare. Nu e cazul de data asta, o parcare mai mult decat generoasa te asteapta la nici 50 metri, n-ai cum s-o ratezi. Dai pustimea jos si te scotocesti de ceva bani: 10 lei/copil sambata si duminica sau 5 lei/copil in celalalte zile. Tu, ca parinte iubitor, ai accesul gratuit.
Ce primesti contra acestui tarif: accesul nelimitat la tobogane gonflabile, leagane, balansoare. Undeva in centru parcul este amenajata si o pista pentru masinute electrice la care tariful “platesti-cat-folosesti” nu poate fi decat pe placul juniorilor si junioarelor. Vei primi o cartela cu cod de bare, fiecare minut este taxat cu 0,30 lei. Taticii osteniti se pot intrema la terasa cu o bere sau un “cico”, preturi ca de terasa, ca doar nu bei in fiecare zi, nu-i asa ?
Totul este curat si intretinut, iarba e verde-verde si tunsa la centimetru. Chiar daca suprafata nu este chiar mare, in niciun caz nu o sa ai senzatia de inghesuiala. Doua lucruri inainte de a te decide sa ajungi aici: sa te uiti pe cer sa fie frumos (nu este deschis pe vreme urata) si sa ai un set de schimburi pregatite pentru cei mici. O sa vezi de ce ! 😀
Hai mai bine sa va arat si ceva poze …

click-ul pe foto te va duce la fotografiile stocate pe Google Picassa.

Coordonate GPS: N 45°7’58.68″, E 25°43’57.26″,

2 Comments to “Paradisul prichindeilor”

  1. y8 says:

    foarte frumoase pozele.Parculete asemanatoare am vazut doar prin Italia si Anglia,chiar nu sunt diferente mari intre parcul de la Campina si cele vazute de mine in strainatate.Este un plus pentru Romania si un inceput bun pentru dezvoltarea acestei tari.

  2. Gospodina Andreea says:

    Eu am fost cu copii si le-a placut…exista ca in Ro si minusuri la modul ca la cart trebuie bilet si la casa nu era nimeni….asta este!