Operatia din Turcia, cateva observatii la rece.

This entry was posted on 18/06/2015 under amestecat. Written by:

Operatia din TurciaCalatoria.

Victor Viorel Ponta a ajuns la Istanbul împreună cu președintele Turciei, folosind aeronava acestuia.

Cum? În timpul deschiderii Jocurilor Europene, Ponta l-a abordat pe dl. Erdogan și l-a întrebat “Șefu’ nu mă luați și pe mine cu dvs la Istanbul, trebuie să mă operez mâine acolo?” Se pare că nu. Aranjamentele au fost făcute dinainte, având în vedere spitalul unde a fost internat. L-a mai însoțit cineva din delegația cu care a plecat inițial la Baku? Daca da, cine?

Operatia.

Investigația de la România Liberă ne arată o mică conspirație a tăcerii în jurul pacientului de la etajul 8, spitalul nedorind să furnizeze foarte multe amănunte.
În ce calitate s-a internat Victor Viorel Ponta la Spitalul Medipol? Prim ministru? Șef de partid? Persoană privată?
Întrebarea nu este retorică sau șugubeață. Implică o alta: cine achită costurile intervenției chirurgicale și ale spitalizării?

Vizitele.

Liviu Dragnea l-a vizitat pe Victor Viorel Ponta marți, urmând să repete vizita duminică. În calitate de coleg de partid sau de prieten?
Aceeași întrebare: cine achită costurile de transport și cazare? PSD? Guvernul? Tel Drum SA? Dl. Dragnea din fondurile proprii?

Întrebări multe, aparent fără noimă, dar la care s-ar merita să se cunoască răspunsurile.

Update 21.09.2015

Intre timp primul ministru a fost trimis in judecata pentru fapte asociate celor de coruptie, operatia din Turcia (primul episod), ca si vizitele ulterioare (unele chiar foarte incognito) au fost trecute in uitare. Presa are altceva de “tocat”si maruntit, maine vor intre alte subiecte hot. O posibilita condamnare a sa, decisa de Inalta Curte de Casatie si Justitie ar complica si mai mult situatia politica din Romania. Care, oricum nu este simpla, cu o opinie publica cel putin apatica si o opozitie definita ca fiind slaba, in cel mai fericit caz. Peste o luna sau pana la sfarsitul anului, de operatia din Turcia nu isi va mai aminti nimeni, doar arhivele publicatiilor sau memoria Google.,

18 Comments to “Operatia din Turcia, cateva observatii la rece.”

 1. Andrei V says:

  S-a internat in calitate de infractor care vrea sa scape de inchisoare. Ce, ar fi primul care simuleaza o boala, o impuscatura in gat ca sa scape? Nu, probabill acum se contureaza si mai bine tiparul politicianului roman pe care il vom tot vedea de acum incolo.

 2. Liana says:

  Sa inteleg ca a mers cu autostopul? of! of! of!, unde-i DNA-ul sa vada asta. Ce sa faci, bine ca a ajuns, sa speram ca nu se mai intoarce.

 3. Andrei says:

  Si-a luat si el un concediu de 28 de zile sa vada ce se mai intampla pana una-alta cu dosarele alea. Daca e de naspa, e mai usor sa dispara fiind in Turcia decat in Romania. zic si eu..

 4. Mihai says:

  @Andrei: unde sa dispara? In Rusia, ca tradatorul de Swoden? 🙂
  Au fost altii extradati dupa ani si ani (vezi cazul Mihai Necolaiciuc), oriunde altundeva este un ilustru anonim care stie sa faca ce? 🙂

 5. Haine says:

  Vad ca la finalul acestui articol se mai pune problema de costuri, cine le achita. Sa fim seriosi, conteaz asta? Cand se fura din banii statului milioane de euro, tot ei fura, mai ocnteaz acolo cateva mii de euro pentru o operatie? 🙂 nu cred..

 6. Bogdan says:

  @Mihai: au fost extradati cum? adica cum au fost prinsi? ca nu s-au mai abtinut si au iesit la iveala… ca deh, faima. Daca stii sa te misti si unde sa pleci, nu te mai prinde nimeni. E mare lumea asta 🙂 dar na.. nu mai poti sta la cefele pe faleza si nici sa claxonezi gagici.

 7. Pai cred ca cel mai bun raspuns ar fi ca le achita statul. SI chiar daca nu le echita statul isi vor recupera cheltuiala furand de la stat. 🙂

 8. Mihaela says:

  Stim foarte bine ca toate costurile sunt achitate de catre partid, partid care la randu-i toaca niste bani murdari sau primiti din diverse “donatii”.

 9. Simion says:

  Operatie subtila. Operatiune ampla de musamalizare a prejudiciilor aduse statului Roman. Mda.

 10. Sergiu says:

  Au plecat cu tot cu valiza, nu? 🙂 Tradatori nenorociti. Au furat si acum creeaza un context oportun pentru a masca totul.

 11. Ionut says:

  Nu are cine plati? Statul roman…

 12. LogOn says:

  O mare abureala din partea scumpului nostru premier… Nu se poate asa ceva, decat in Romania…

 13. Cristi says:

  Aproape interesant dar… nu ma mai mira nimic!

 14. Una dintre cele mai mari maladii pe care le-a avut Romania – victor viorel ponta. Un virus mai greu decat omul needucat si lacom – nu prea exista.

 15. MARIA says:

  Mai bines s-ar fi tratat in tara sa dea un exemplu

 16. Mihai says:

  @MARIA: cred ca asta cu exemplu era ultima din grijile pe care le are dl. viitor fost prim ministru.

 17. ELENA says:

  Asta este Romania zilelor noastre

 18. George says:

  Un tratament in Romania cred ca n-ar mai fi nascut atatea controverse. Insa poate ca si el stie ce inseamna sa fii pacient aici, asa ca a evitat, plus ca acolo e mai intim etc.