olimpicii generatiei facebook

This entry was posted on 27/07/2011 under amestecat. Written by:

Interviul luat dupa olimpiada internationala de fizica din Thailanda.

Raspunde Ana Roxana Pop: “…  Anul acesta am aplicat la mai mult de 20 de facultăţi din străinătate şi am fost acceptată la facultăţi de top precum Princeton, MIT, Yale, Columbia, Caltech, Colgate în SUA şi Cambridge, Warwick sau UCL în Anglia.
Am ales să urmez Princeton University din New Jersey, una dintre cele mai bune facultăţi din lume pe fizică și matematică. Sper să ajung să fac cercetare în fizică la un nivel cât mai înalt, pentru că acesta este domeniul care mă pasionează şi care mi-ar permite să las ceva în urma mea. …

Fara cuvinte sau alte comentarii.

Sa nu veniti sa-mi povestiti ca daca nu era sistemul mentinut de Basescu&Boc&Udrea aceasta tanara putea sa studieze si sa fie de folos aici in Romania. Sunt convins ca acest lucru se putea intampla cu siguranta daca aveam in continuare distinsi conducatori precum dl. profesor Adrian Nastase, dl. ing. Ion Iliescu, dl. Dan Ioan Popescu sau dl. Victor Ponta. Daca aveti intentia sa scrieti chestia asta, zic sa mai cititi odata citatul de mai sus si sa intrati pe site-ul universitatii, sublinierile imi apartin.

Nu, domnilor si doamnelor, stiinta adevarata cere bani. Bani adevarati si multi. Si ceea ce se poate face la Priceton in mod sigur nu se poate face la Politehnica sau pe platforma la Magurele. Stiu ca doare, dar de mintea, creativitatea si ambitia drei Pop vor profita altii.

E mai bine sa profite ei decat sa se iroseasca intr-un laborator prafuit, luptand cu birocratia romanesca pentru obtinerea ipotetica a unor granturi de mii de dolari. (Mii am spus, nu sute de mii sau milioane).

Tot articolul in qmagazine.ro.3 Comments to “olimpicii generatiei facebook”

  1. Cizme vara says:

    Tara noastra nu este pregatita pentru asa ceva. Sunt multi care se lanseaza, dar la noi nu se poate face performanta. La noi nu se investeste in cercetare.

  2. Haine Online says:

    Treaba e simpla dincolo in mare parte,dar aicii se mai mira lumea de ce pleaca copii dincoloo.

  3. Adnana says:

    Wow, niste copii precum Ana merita toata admiratia si toata sustinerea noastra!