Oare se va schimba ceva vreodata ? – 2

This entry was posted on 21/02/2011 under altii.... Written by:

guest-post: Razvan Iuhasz.

“Bine v-am regasit,

Spre bucuria mea, asa dupa cum spuneam data trecuta, nu suntem singuri… si va pot spune ca am avut multe raspunsuri din partea celor care au primit acele ganduri ale mele. Dupa cum probabil stiti este prima mea incercare de genul acesta. Avand in vedere ca nu sunt nici scriitor, nu lucrez nici in domeniul relatilor publice sau ceva de genul ca sa zic ca folosesc anumite tehnici de scriere pentru a putea atrage atentia cat mai multor persoane pentru mine este multumitor. Chiar a si fost postat pe un blog www.radovicescu.ro, doresc sa mentionez ca nu ma cunosc cu posesorul blogului. Cu atat mai placut pentru mine acest fapt, in sensul in care un “strain” a ales sa posteze acele ganduri. Am pus ghilimelele de rigoare, deoarece este strain doar in sensul clasic al cuvantului. Dar imi place sa cred ca nu suntem straini in ceea ce simtim.

Asa dupa cum era normal dupa acel prim pas, revin cu pasul urmator.

M-am tot gandit care sa fie acesta. Ce sa incerc sa fac. Si m-am oprit deocamdata asupra unor fapte simple, dar care cred eu ca reprezinta un pas corect. Unul dintre primele zone care ne influenteaza viata este media. Cu tot ceea ce inseamna ea, televiziune, ziare, internet. Ne influenteaza viata in sens pozitiv sau mai putin pozitiv. Cu acordul nostru activ sau pasiv. Pentru ca este usor sa dam vina pentru ceea ce se intampla pe media, pe emisiuni, pe foamea de audienta cu orice pret. Dar haideti sa incercam sa facem o deductie logica simpla. Sa fim sinceri cu noi !!! Media traieste din publicitate (mergem pe cazurile normale, nu ne referim la megalomania unora sau dorinta altora de a influenta directia anumitor subiecte). Publicitatea vine din audienta. Audienta vine din urmarirea emisiunilor, cumpararea de ziare, clickurile date de noi.

De ce spunem ca noi nu avem de-a face cu subiectele prezente in media si calitatea lor  ?

Deoarece asa ne consideram nevinovati. Suntem aproape la fel de vinovati ca cei ce creeaza si difuzeaza emisiuni/articole de slaba calitate. Ca ne convine sau nu ne convine asta este realitatea ! Suntem vinovati ca ne uitam din plictiseala, ca lasam televizorul deschis in timp ce ne plimbam prin casa, ca discutam la serviciu acele subiecte, ca dam click pe cine stie ce stire venita pe mail cu titlu de scandal sau ca nu facem nimic in sensul acesta. Si pasivitatea ne face partasi.

Haideti sa devenim activi in sensul pozitiv !

Traim cu senzatia ca citind stirea pe net de exemplu si dand un review negativ cream un disconfort celui ce a scris articolul respectiv. Total gresit. Site-ul respectiv vinde publicitate prin numarul de vizualizari. Nu conteaza daca cei ce citesc articolul sunt de acord sau nu. Ai dat click, i-ai adus vizualizare, i-ai crescut cota si tot asa. Haideti sa nu ne mai mintim. Si daca in cazul maturilor mai accept motivatia de plictiseala, in cazul copiilor este un adevarat dezastru. Plictiseala noastra de astazi este realitatea lor de maine!. Acesta este viitorul lor. Ei nu reusesc sa faca distinctie intre o emisiune show si realitate. Si isi vor crea puncte de reper gresite in viata, vor fi nefericiti, neadaptati. Chiar si pentru noi, adultii, se creaza o distorsionare a realitatii. Traim cu senzatia ca aceea este realitatea. Ca suntem inconjurati de violatori, criminali, hoti, prostituate si tot felul de asemenea personaje. Stiu ca va vine greu a crede, dar chiar nu este asa. Ei sunt mai activi, mai galagiosi si de aceea creaza senzatia de multime. Dar eu am descoperit ca sunt in minoritate ca numar, doar mai prezenti in viata noastra, cu voia sau fara voia noastra. Din punctul meu de vedere cei ce fac asemenea emisiuni sau scriu asemenea articole sunt niste TRISORI.

Si am sa va si argumentez. Pentru cei ce ma cunosc nu mai trebuie sa precizez ca am facut sport si ca acesta este parte din viata mea. Si in sport, ca si in media trebuie sa obtii rezultate. Fara rezultate nu poti face sport de performanta. Unii au calitatea necesara sa faca sport, altii nu. Si cand ma refer la calitate ma refer la fizic, psihic, seriozitate, perseverenta etc. Cum se numesc cei fura la antrenamente, care se dopeaza, care cumpara arbitrii, cumpara adversari ? TRISORI !

De ce ? Nu au calitatea necesara sa faca sport de performanta si atunci incearca sa triseze. Cam la fel se intampla si in media. Cei ce nu au calitatea necesara sa faca media (film, emisiuni, reportaje si ce mai doriti dumneavoastra) vin si triseaza ca sa obtina rezultate, “Fara antrenamente” = nu se documenteaza, “Se dopeaza” = folosesc informatii false, “Cumpara arbitrii” = falsifica statistici, “Cumpara adversarul” = se folosesc de instinctele animalice (sex, scandal etc). Suntem in 2011 si cred ca nu trebuie sa mai dau exemple de emisiuni, articole de calitate care produc si audienta. Dar ca sa faci acest lucru trebuie sa ai calitate. Pentru ca nu ai calitate, incepi sa trisezi !

Pentru a incerca sa aducem calitatea in viata noastra eu propun sa ii batem exact cu armele lor.

Audienta. Asadar propun SUSTINEREA emisiunilor/ziarelor/site-urilor/articolelor de calitate, concomitent cu boicotarea emisiunilor/ziarelor/site-urilor/articolelor care TRISEAZA ! Retineti-va in a vizita un site in mod repetat si a nu fi de acord cu ce scrie acolo este sustinere, fara sa ne dam seama e adevarat, prin crearea de audienta. pentru a putea avea efect propunerea mea este sa ne fixam un obiectiv ( o emisiune, un ziar, un site samd) si pentru sustinere si pentru boicotare. Ca sa nu fiu acuzat de subiectivism, propun sa o facem prin propuneri si vot. Ca prim pas, haideti sa popularizam aceasta idee. Haideti sa incercam sa dam calitate, in primul rand, acestei actiuni. Si cantitatea e importanta. Dar sa nu sacrificam calitatea, pentru cantitate. Deoarece riscam sa sfarsim unde suntem astazi. Si noi ne dorim o schimbare. Oricum voi reveni cu propuneri pentru functionare. Deocamdata cred ca primul pas este popularizarea acestor ganduri de actiune. Zilele urmatoare voi reveni si cu propunere de actiune.

Deocamdata am creat o adresa de mail speciala pentru aceasta actiune:

Pentru toata lumea, va rog sa folositi aceasta adresa pentru subiectul aceasta. Normal ca si adresa mea de mail este in continuare valabila, dar si asa este aglomerata, de aceea am dorit sa fac o adresa noua de mail. Dati mai departe catre cine considerati voi de cuviinta ! Va doresc o zi buna in continuare. Si nu uitati,

VIITORUL INCEPE AZI !