O mânuță… pentru mânuța Luciei

This entry was posted on 26/01/2013 under altii.... Written by:

Lucia-Cristiana TurcuSa presupunem ca impreuna cu sotul tau te uiti fericita la testul de sarcina care zice “pozitiv” si sunteti in al 9-lea cer, un bebe mic va veni alaturi de voi in cateva luni. Intri in rutina sarcinii: controale medicale, ecografii, morfologie, regim, “pofte” 🙂 poate nopti nedormite pana sa ajungi la fraza magicahai sa o aducem sanatoasa pe lume“.

In sala de nasteri dupa ce te-ai chinuit atat, simti cum cade cerul intregii lumi pe tine… bebe nu are o parte din mânuță, e copilul tau, dar fara acea bucatica de mânuță, fara degețele, fara nimic.

Singura ta dorinta din acel moment (si sunt sigur ca asa simte si sotul tau) este sa te duci si sa il iei de guler pe medicul/medicii care te-au evaluat echografic de fiecare data. Au avut orbul gainilor? Daca li s-a parut ceva ciudat sau nu au fost siguri de ceva, de ce nu au vorbit? De fapt… conteaza mai putin acum…

Zulufii blonzi din fotografie inca nu spun “Pe mine ma cheama Lucia-Cristiana Turcu!”, dar o sa spuna cat de curand, a trecut deja de 2 ani. Chiar si pentru ea medicina (care a dat gres in prima faza – medicina, medicii… este irelevant) are solutii. Pentru moment proteza mioelectrica, mai tarziu proteza bionica. Ai zice ca numai pentru estetica sunt necesare, dar nu este asa. Sunt convins ca prezenta sau absenta antebratului si a degetelor, chiar si intr-o forma artificiala are un efect asupra dezvoltarii fizice a micutei Lucia.

Parintii ei fac tot posibilul, dar este nevoie si de o mânuță de ajutor, intinsa ca Lucia sa aiba propria mânuță. Cu ea nu va putea simti atingerea, nu va putea mangaia si alinta (sau poate cine stie ce se mai descopera) dar va fii aproape normala, aproape la fel ca ceilalti copii. Daca niste specialisti au gresit poate, sa incercam noi sa indreptam, in masura in care se va putea aceasta greseala. Modalitati sunt destule, le gasiti pe toate la Lucia pe blog.