Lentilele contact și călătoriile

This entry was posted on 25/11/2013 under experiente. Written by:

Lentilă de contact Uite că au trecut mai bine de doi ani de când am trecut la lentile de contact, renunțând la ochelari.

Uitându-mă în urmă, a fost o decizie bună, cel puțin din punct de vedere al confortului zilnic. Rutina spălatului pe mâini și a holbatului în oglindă s-a instalat rapid, le fac reflex în fiecare zi.

Prima plecare a însemnat un surplus la bagaj, sticla cu soluție dezinfectantă și suporții au trebuit să își facă loc în bagaj, dar cele aproape 400 grame nefiind un capăt de țara.

Pentru mine cel puțin, n-au fost niciodată, dar trebuie știut că există și rezolvări alternative. Care se dovedesc foarte folositoare celor care călătoresc des cu avionul, când orice kilogram în plus contează, atât ca și cost cât și ca mobilitate. Citisem eu ceva, am zis să întreb medicul, la ultimul control periodic mi-a explicat că pot folosi cu același succes și alte două tipuri de lentile. Așa numitele “Dailies” și “Night&Day“, după denumirea lor îți cam poți da seama ce fac ele.

Primele sunt de unică folosință, le pui dimineața, clipești toată ziua, seara le scoți și le arunci. Simplu și ai scăpat de soluția dezinfectantă. Eu am purtat câteva luni bune pe cele clasice (pus dimineața și scos seara), în momentul când am trecut la Dailies – pe motiv de concediu – a fost o experiență diferită.

Aparent cele zilnice au peretele mai subțire, pleoapa se așează altfel pe ele, deși dioptria este identică. În primul an nu m-am hazardat să renunț la marca favorită (CIBA Vision) dar în anul următor am zis, de ce nu? Nu a fost o idee prea bună, cel puțin din punctul meu de vedere. De când am desfăcut folia de pe prima lentilă [insert other name than Ciba], am simțit că este altfel la atingere. Ziua nu a fost una dintre cele mai bune, de abia am așteptat să vină seara și să le scot. Nu au fost simptome de praf-în-ochi sau altceva, pur și simplu nu m-am acomodat cu ele.

Cu “Night&Day” ar fi fost foarte ok dacă n-aș fi uitat recomandarea de bază: nu se poartă în medii cu fum. Nu m-am apucat să îmi fac atelier mecanic acasă, în niciun caz asta. Doar că am petrecut excelent cu niște șerpișori care sudau țigările cu o foarte mare îndârjire. Așa că am învățat ceva: când te duci la party folosește Dailies. 🙂 Celalalte sunt pentru o perioadă de 30 zile în care nu ai activități sociale…sau fără șerpișori.

1476922_10200874809339367_1223461797_nȘi dacă tot suntem la capitolul ochi și vedere, să nu uităm că razele soarelui se reflectă altfel pe zăpada, indiferent dacă ești la schi, la vânătoare sau conduci.

Și iarăși din experiență proprie, vă recomand călduros să treceți la ochelari de soare cu lentilă polarizantă. Să îmi spuneți voi singuri apoi care sunt diferențele, în bine desigur.

Dacă aveai în plan să cheltui o sumă oarecare pe o pereche de ochelari buni, încearcă de Black Friday (adică pe 29, nu ante-Black Friday cum a fost la electronice) și oferta celor de la VIDET, bannerul din dreapta, poate veți avea surprize interesante, reducerile anunțate sunt de până la 35%. (link direct, neafiliat)

Nu vă spun cumpărături plăcute, asta știți să faceți voi mai bine ca mine, doar vă rog să aveți grijă de ochii voștri și să îi duceți, măcar o dată pe an, la medicul specialist oftalmolog. 🙂

Sursa foto.10 Comments to “Lentilele contact și călătoriile”

 1. adrian says:

  Sunt de acord cu tine, tot pe lentile de contact as trece si eu. sunt mai comode si plus de asta nu stai mereu cu grija sa ii spargi

 2. Ana says:

  Am si eu lentile de 2 luni . Pana acum m-am simtit bine cu ele. Le-am luat dupa ce mi-am spart ochelarii..

 3. Pentru bilete ieftine de avion, va recomand sa accesati http://www.flysky.ro/ !
  Preturi mici pentru toate destinatiile!

 4. Eu, pentru călătorii, am o pereche de ochelari foarte speciali, care sunt mai rezistenți decât cei standard. Mă ajută să am două perechi, una de zi cu zi și una “întărită”. 🙂

 5. Spirulina says:

  Ai dreptate, lentilele de contact sunt mult mai comode!

 6. soufien says:

  I agree with you all the contact lenses would go too. are extra comfortable and it does not always stay break into care

 7. sunt foarte bune, mai ales ca poti inlocui ochelari de vedere

 8. Eu port lentile deja de 4 ani 😀 a fost clar cea mai buna decizie. Recent am fost fara ( cunoasteti perioada inter cumparari) si mi-a fost tare greu cu ochelarii timp de o saptamana. Asa au aflat toti ca sunt aproape oarba si de atunci se tot holbeaza la mine ( la ochii mei) sa vada lentilele. Si ghici ce? Nu se vad! :))

 9. Deratizare says:

  Si eu prefer lentilele, insa sunt unele zile cand pur si simplu nu am chef de ele si atunci ochelarii sunt mai mult decat necesari.

 10. Lentilele de contact sunt mult mai comode,iar asta este si in trend acum, a castigat din ce in ce mai mult teren cu clasicii ochelari