“justitia” romana

This entry was posted on 24/08/2010 under amestecat. Written by:

A hotarat in “marinimia” sa ca amarata aia de asistenta trebuie cercetata in stare privativa de libertate. De-a dreptul hilar ! Fara a minimiza cu nimic nenorocirea de acum cateva zile, pun si eu – ca romanul impartial – cateva intrebari:

 • Unde este firma care a montat “instalatia” aia electrica? A pomenit cineva de ea ? Sau e ancheta in derulare ?
 • Unde este Dorel-electricianul ? Poate nici macar nu avea carte de munca la firma aceia.
 • Unde este responsabilul SSM din spital – sau firma angajata sa presteze acest serviciu ? Mi-a scapat mie sau n-am citit nimic despre el/ea ? Samd … lista e lunga.

Vinovati concreti si adevarati, nu aberatii metafizice extrase din cotidian gen “Basescu e de vina !”, “Ministrul sau Primarul sa isi dea demisia…!”. Generatia de dupa mine in mod sigur isi mai aduce aminte de explozia de la Piroliza Rafinariei Teleajen din 1985. Dupa cati ani de inchisoare au iesit in libertate cei din conducerea Rafinariei ? Daca nu venea Revolutia mai stateau mult si bine. Nu dau nume, sunt oameni care traiesc printre noi. Nu  vreau sa fiu considerat adeptul masurilor extreme, dar …

Cui si de ce i-ar pasa ce batem noi campii pe bloguri ?
Judecatorilor ??? Niciodata !
Cainii latra ursul merge, nu ? Ei cu aranjamentele (ca deja nu mai pot sa le spun judecatile) noi cu ponoasele ?9 Comments to ““justitia” romana”

 1. George says:

  Cu siguranta asistenta e vinovata pentru neglijenta in serviciu, pentru faptul ca nu a avut grija de acele fapturi nevinovate, insa ca si tine,nu pot intelege de ce nimeni nu ii trage la raspundere pe cei ce s-au ocupat cu instalatiile. Incendiul a izbucnit din cauza incompetentei celor de la firma respectiva, nicidecum din cauza asistentei. Pana acuma nu am auzit nimic de nici o ancheta deschisa pentru cercetarea celor de la firma care a facut montajul.
  Se “latra” de doua saptamani la televizor in zadar, ca de obicei.

 2. Mihai says:

  @george: foarte bine departajate vinile celor implicati, sa asteptam – poate-poate vom avea o adancire a cercetarilor judiciare. Desi eu cred ca se vor opri aici, jurnalistii nostrii ar trebui sa sape mai adanc. Poate nu vor, poate nu pot …

 3. Ne ascundem dupa deget, in sinea noastra cu totii stim ca in spitale este o neglijenta totala.

  link editat de admin: fara site-uri XXX, te rog. Multumesc.

 4. disable says:

  Chiar discutam subiectul cu fratimiu. E clar ca asistenta a fost scoasa tap ispasitor, mai mult ca sigur o comanda politica, ca sa ascunda faptul ca posturile sunt blocate in medicina si nu numai. Evident exista si partea ei de vina, dar totusi pana la ucidere din culpa e cale lunga. Sper sa aiba un avocat bun si sa scape mai usor.

 5. Barbie says:

  pacat de asistenta. acolo sunt mult mai multi vinovati…in primul rand conducerea spitalului, dupa firmele care se ocupau de intretinerea spitalului,restul medicilor si cadrelor medicale. iar cea mai mare vina o are conducerea tarii noastre…..dar ne-am obijuint nimeni nu e vinovat in maximum 2 luni o sa se uite de tot si asa mergem mai departe…

 6. Noni says:

  Mi se pare ciudat tare ca tocmai pe acea asistenta sa fie arestata, are si ea vina ei, dar nu merita sa fie bagata la puscarie, poate electricianul acela care a montat aerul conditionat si nu a izolat firele corespunzator

 7. Idei cadouri online says:

  E o rusine ce s-a intampla acolo la vremea respectiva si sunt multe raspunsuri ce au ramas inca fara raspuns. Concret este ca justitia e oarba si pe nimeni nu intereseaza. Devenim din ce in ce mai delasatori si nu ne e deloc bine.

 8. Parerea mea este ca a fost inchisa pentru 29 de zile ca sa se linisteasca spiritele si sa nu fie linsata de parintio bebelusilor sau alte persoane suparate. Altfel saraca nu cred ca prezenta pericol pentru societate si nici nu parea sa vrea sa fuga.

 9. La noi nu e nimeni vinovat sau poate doar sa se gaseasca un tap ispasitor!