Jurnalist vs. blogger

This entry was posted on 08/07/2009 under amestecat. Written by:

Deci … jurnalist e persoana care a absolvit Facultatea de Jurnalism, are patalama la mana si este slujitor la o entitate media. Scrie despre ceea ce i se dicteaza sau daca i se permite (in marea majoritate a cazurilor). Merge pe la intalniri mai mult sau mai putin mondene unde bea suc si mananca piscoturi. Insa, el este profesionistul, omul cel mai indreptatit sa vanda o “stire”. Chiar daca este un gunoi de stire si care valoreaza fix 0.01 lei avand relevanta pentru 0.0000001% din populatia Romaniei. El este Zeul care “cumpara” toate balivernele publicate in comunicate si pe la intalnirile oficiale cu presa. Le cumpara si ni le baga noua pe gat. Doar ca este “profesionist” si are un patrat de hartie care certifica studiile domniei sale.

Deci … blogger e persoana care nu are calitatile de mai sus, dar are experienta in a manevra draciile astea moderne (laptop, aparat foto/video. software etc), apetit pentru nou/senzational, doze de bun-simt si niste urme de responsabilitate sociala (asa, pe la colturi!). Aaaa, aia mai destupatii au domeniu premium, cunostiinte bune de webdesign si o tona de vizitatori zilnici. Din pacate, e un amator “necertificat”. 🙁

Primul personaj se duce pe “teren”, se “documenteaza” si trage un articol traznet la comanda proprietarilor de media sau a celor care platesc “publicitatea”. Vine personajul doi si zice “nu-i adevarat, e o minciuna, am dovezi!” (si chiar le are …). Ce i se spune !? “Mars de aici, n-ai diploma, nu cunosti meserie, esti un nimeni si nu te pricepi ! Lasa-ne pe noi “profesionistii” sa ne ocupam de asta!”.

Nu exista morala a povestii, e numai o intrebare (simpla): Unde e dreptatea !?!? 🙂, ,

3 Comments to “Jurnalist vs. blogger”

 1. andra says:

  Majoritatea jurnalistilor nu au absolvit vreo facultate de profil 🙂 Multi ajung redactori/editori/producatori cu toate ca nu au facut teren… Nu cred ca exista jurnalisti in adevaratul sens al cuvantului in Romania.

 2. Mihai says:

  aha, deci am vazut eu prea multe filme. Banuiesc ca se aplica si aici faimosul pcr si cei cu munca mai la coada asa …

 3. Florin says:

  Un jurnalist bun nu inseamna neaparat ca a absolvit o facultate de jurnalism. Este o meserie care se invata sau “se fura”
  .-= Florin´s last blog ..Miron Cozma presedinte ? =-.