Istorie ?

This entry was posted on 10/03/2009 under amestecat. Written by:

20090308_casa-alba Cine dintre prahoveni nu cunoaste cladirea de alaturi ? Sediul politic si administrativ al judetului sau “Casa Alba” cum i se spune printre concetateni, a fost ridicata la inceputul anilor ’70. Are o varsta am putea spune, nu ?

De pe vremea cand ea era foarte tanara am primele amintiri. Acolo unde se vede bariera era o strada care iesea cu un capat in bulevard si cu celalalt capat la str. Romana.

De undeva de prin negura memoriei vad pilonul acela in V si stalpul de sprijin din dreapta lui negre si pline de fum. O multime nu prea mare de oameni este tinuta la o departare respectabila de militieni, toata lumea susoteste si nimeni nu are curajul sa rosteasca nimic cu glas tare. Un atentat in plin comunism ?! Nici macar anii ’80, cu lipsurile si nenorocirile lor, nu aparusera; suntem inca in saptezecisi’ un pic. Magazinele sunt inca pline si in case e inca cald.

Memoria mea imi joaca feste ?! Cine ar putea sa imi raspunda nu sta pe bloguri. E in parc la sah sau la plimbare cu nepotii., ,

2 Comments to “Istorie ?”

  1. Robintel says:

    Interesant articol. Chiar aş fi curios dacă a fost sau nu…

    Robintel’s last blog post..Urosphen – Drawn and Quoted

  2. Mihai says:

    Voi incerca sa “sap”, si mie mi-ar place sa stiu ca nu m-am inselat