“il capo dei capi” – 2007

This entry was posted on 07/08/2010 under filme. Written by:

Pentru un fan al istoriei Mafia si Cosa Nostra este una din seriile ce nu trebuie ratate nicicum. Formata din 6 episoade a cate 100 minute fiecare, productia lui TAODUE te tine cu sufletul la gura de la inceput pana la sfarsit. O sa vedem doua personaje principale care trec prin cei 50 ani  dintre 1943 si 1993: raul simbolizat de Salvatore (Toto) Riina si binele intruchipat de personajul imaginar Biaghio Schiro.
50 ani plini de violenta extrema, debutand cu moartea tatalui lui Salvatore si sfarsind cu incarcerarea sa la inceputul anilor 1990. Rand pe rand oameni ai legii apar in scena si sfarsesc rapusi de gloantele atentatorilor. Amintim nume foarte cunoscute chiar si publicului roman: generalul Dalla Chiesa, judecatorii Giovanni Falcone si Paolo Borsellino. Odata cu acestia si multi aproape anonimi politisti din escortele prea putin eficiente in fata inventivitatii mafiei. Maxi procesele de la sfarsitul anilor ’80 nu s-ar fi putut desfasura daca n-ar fi fost si personaje care au trecut de cealalta parte a baricadei ca Tommaso Buscetta.
Dincolo de lupta si tragedie, viata s-a scurs intr-un fel sau altul pentru cei protagonisti: copii s-au nascut, au crescut, au mers la scoala, familiile s-au bucurat sau s-au intristat de toate cele petrecute in zilele obisnuite. La sfarsit raman cele spuse de inspectorul Schiro:
Ti-aduci aminte, când a murit taicã-tu cu bomba ? Ti-aduci aminte ce mi-ai zis ? Mi-ai zis cã pe taicã-tu l-a ucis foamea. Dar tu ai mâncat tot, Toto: crestini, lucruri, totul ! Corleone, Palermo, Sicilia, demnitatea, onoarea… viata mea ! Si chiar si pe a ta.”13 Comments to ““il capo dei capi” – 2007”

 1. Este foarte fascinanta lumea mafiei, am avut ocazia sa citesc cateva carti despre aceasta lume, dar de departe cea care mi-a placut cel mai mult a fost “Confesiunile unui cap al mafiei”, deasemenea cartea si filmul “Nasul” sunt formidabile.

 2. Flori says:

  Seria este foarte interesanta. Duce putin spre Sopranos.

 3. Filme Online says:

  da e frumoasa seria da unde se gaseste ?? ca as vrea sa o vad si eu ?

 4. Mihai says:

  @filme online: vplay sau torrents.

 5. Am dat-o jos de pe net, revin cu impresii dupa ce am terminat de vizulaizat.

 6. CaliVita says:

  Pe mine nu prea m-a impresionat filmul

 7. articole copii says:

  Mafia este interesanta. Recomand filmul the godfather.

 8. am vazut si eu filmul acesta acum un an. cand am vazut 6 episoade si ca e in italiana am zis mama ce o sa ma plictisesc dar este bestial realizat.

  un must! mi-a placut foarte mult accentul pus pe ideea de foame. “ti s-a facut foame, si nu te-ai mai saturat”.

  bun film!

 9. Mihai says:

  pe vplay apare pe mai multe sezoane, am senzatia ca e spart in mai multe parti. un episod, asa cum l-am vazut noi, e destul de lung si le-ar fi ocupat serverele prea mult probabil.

 10. Cristi says:

  Cred ca e singurul film pe sezoane care mi-a placut, nu se compara cu altele despre mafie filmul asta chiar e captivant

 11. nu l-am vazut,dar dupa comentarii cred ca merita

 12. Jucarii says:

  Acest film imi aduce aminte de Caracatitza , cu comisarul Catani. Un film superb.

 13. danB says:

  Superb acest film!!! Pe langa el, Godfather este sirop.