Handsfree

This entry was posted on 24/11/2012 under amestecat. Written by:

Ai si tu un handsfree? Stiam asta :). Dar, care este motivul pentru care ti-ai achizitionat unul?

Dupa cum este foarte probabil sa nu fii genul “RoboCop” care se plimba prin supermarket cu un handsfree la ureche doar pentru a atrage atentia sau adolescentul care foloseste gadget-ul asta la copiat in timpul examenului, prin excludere, ajungem la concluzia ca la baza alegerii tale de a avea un handsfree a stat siguranta la volan.

Ai cantarit toate avantajele: condusul cu ambele maini pe volan, conversatii lungi fara amenzi usturatoare :), posibilitatea de a prelua apelurile rapid fara riscul de a pierde telefonul printre scaune, reducerea riscului de aparitie a cancerului prin folosirea directa a telefonului.

Totusi, e ceva ce nu ai luat in calcul.

Desi folosesti handsfree-ul, siguranta ta la volan este grav afectata. In timpul conversatiei telefonice, atentia ta este periculos de mult diminuata. Inchipuie-ti ca viteza ta de reactie in timp ce vorbesti la telefon se diminuaza cu 50% fata de o stare de fapt normala si cu 30% fata de viteza ta de reactie in cazul unei alcoolemii de 0,8g/l. Ca sa intelegi bine cam ce inseamna asta, daca esti un barbat de aproximativ 70 kg, capeti o alcoolemie de 0,8g/l dupa ce ai baut 4 pahare de bere.

Ceea ce vreau sa spun este ca handsfree-ul nu te fereste de accidente. Stiu ca traiesti clipele cu o viteza uluitoare in care vrei sa faci cam vreo trei lucruri in acelasi timp. Stiu ca esti mai tot timpul pe drumuri in masina ta si ca in jobul tau este vital sa preiei si sa plasezi apeluri. Stiu ca atunci cand te suna seful, trebuie sa raspunzi neconditionat, ca de aceea te-a inzestrat cu telefon de serviciu. Insa, gandeste-te ce primeaza! Si pana la urma, o pauza de telefon de 5 minute dupa o ora de condus printr-un trafic infernal, este chiar binevenita. Ochii, coloana si picioarele iti vor multumi! 😀12 Comments to “Handsfree”

 1. SpeedVet says:

  Eu am un handsfree pentru ca l-am primit cadou cand mi-am cumparat telefonul insa nu il folosesc tocmai din acest motiv ca mi-ar distrage atentia mai rau decat daca as vorbi la telefon direct, asa ca mai bine vorbesc repede ce am de vorbit la telefon.

 2. infit says:

  vorbitul la handsfree nu e acelasi cu vorbitul cu un pasager din masina?

 3. Alina says:

  Foarte tare articolul!!! Subscriu! Daaar, cati ar putea renunta la telefon??? Hm…

 4. Ionut says:

  L-am luat doar pentru condus, il tin in masina.

 5. George says:

  Asta asa e, doar ca cei care lucreaza cu telefonul foarte mult, au nevoie de acest handsfree sau cei care conduc mult..

 6. eu prefer varianta pe cablu, casti si gata. nu trebuie sa-mi fac probleme ca raman fara curent la casca… la cat vorbesc eu cate 1 ora odata

 7. Marian says:

  L-am luat pentru ca este la moda si nu pentru ca as avea mare nevoie de el :)))

 8. Papetarie says:

  Si eu mi-am luat handsfree fiindca vorbesc destul de mult la telefon cand sunt in masina, in special in interes de serviciu. Ai dreptate, atentia se diminueaza, ceea ce poate reprezenta un pericol. Insa e mai bine sa folosesti handsfree decat deloc. Handsfree-ul mai are si alte avantaje, cum ar fi nivelul mai redus de radiatii fata de un telefon mobil.

 9. Eu am un handsfree pentru ca l-am primit cadou cand mi-am cumparat telefonul insa nu il folosesc tocmai din acest motiv ca mi-ar distrage atentia mai rau decat daca as vorbi la telefon direct, asa ca mai bine vorbesc repede ce am de vorbit la telefon.

 10. Mihai says:

  Sa nu FII, mama ei de limba romana!:P

 11. Mihai says:

  @Mihai: s-a corectat :)…stii doar ca sunt receptiv.

 12. Review Electronice says:

  Eu personal nu folosesc acest tip de casca.Dar daca este vorba de un apel urgent,trag pe dreapta si-mi rezolv problema.Ai pus foarte bine problema.Nu ai voie sa vorbesti la telefon in timp ce conduci dintr-un motiv nu din simplu fapt de a primi o amenda.