forţa comunităţii #1

This entry was posted on 15/06/2009 under amestecat. Written by:

logo1Ce au bun idealistii ? Cu visele lor trag lumea inainte, poate nu toti, dar marea majoritate da. De mult timp ma gandesc la postul asta, probabil acum i-a venit vremea. M-am inscris in World Community Grid pe vremea cand calculatorul meu era la limita minima a conditiilor hardware si pe vremea cand internet-de-cartier sau de mare viteza era un vis extraordinar de frumos. De ce m-am inscris ? Pentru ca m-a atras foarte mult ideea: puterea a mii de calculatoare calculand zilnic miliarde de formule si linii care ajuta.

Ajuta cercetatorii din universitatile afiliate sa ajunga la rezultatul dorit in cautarile lor, lucru pe care altfel nu l-ar obtine decat in decenii de calcul. Nu va inchipuiti acum ca peste noapte se va descoperi o solutie magica si buna la toate. Nu, asta nu se va intampla. Rezultatele – dupa cum am citit pe forumuri – sunt pasi marunti-marunti in “a intelege” fenomene si interactiuni. Cele mai bine reprezentate programe sunt cele de lupta impotriva SIDA si a cancerului.

A trecut ceva timp dupa ce m-am inscris prima oara, au venit altele, am uitat de program. L-am redescoperit intamplator la Robintel, am profitat de noul computer si l-am pus la treaba. Calculele se fac in background, daca ai rabdare sa il setezi corect nu o sa manance nici resurse si nici banda de net. Nu am cine stie ce loc in clasament, nici nu imi doresc, dar imi aduc particica mea de contributie. Ca o furnica harnica. Si ma gandescca sunt destule calculatoare care stau non-stop deschise pentru torenti sau altceva, de ce n-ar face si asta ? De ce N-ATI face si asta ! Raspunsul il intuiesc: nu are niciun rezultat palpabil si tangibil ! Ei si ? El exista, chiar daca nu il poti atinge.

Gandeste-te ! Poate vii in echipa noastra …,

3 Comments to “forţa comunităţii #1”

  1. Laura P says:

    Vrei sa iti lansezi o campanie de promovare pentru magazinul, site-ul sau afacerea ta?
    Site-ul Tempera Advertising dedicat ofertei de personalizare promotionale, prin servicii de colantare, gravura, serigrafie sau tampografie. Personalizam orice, de la tricouri, rucsacuri si cani, pana la puzzle-uri, ceasuri sau odorizante auto. Calitate si durabilitate garantate! Hai in site http://www.personalizare-promotionale.ro/