forța comunității #2

This entry was posted on 02/02/2011 under amestecat. Written by:

logo1A trecut peste noi mai bine de un an și jumătate de când am scris primul post despre World Community Grid. Cam mult de atunci, s-au întâmplat atâtea. Afară e încă criză, bătăliile politice sunt în toi, s-au peridat câteva rânduri de vedete de atunci. Ce s-a mai întâmplat pe frontul științei? După câteva testări și căutări am rămas fidel unul singur proiect, cel numit Help Conquer Cancer, cei foarte apropiați bănuiesc că știu de ce.
Am preferat să canalizez foarte modestele mele resurse către unul singur decât să le irosesc către mai multe. Sunt 25 echipe care au în componența numelui cuvântul România, am preferat să mă alătur celei mai numeroase, aceea cu aproape 400 membrii. De ce sunt 25 și nu e una singură, nu e greu de presupus și nu vreau să mă lansez în comentarii.
Am vrut să marchez cu acest post obținerea insignei Emerald pentru proiectul la care m-am înscris. Cu această insignă ești recunoscut în cadrul comunității din jurul acestor proiecte ca fiind cel care a donat mai mult de 365 zile-computer. Adică calculatoarele mele au “ronțăit” și au produs rezultate timp de 365 zile, în continuu. Poate într-o zi au lucrat numai 2 ore, poate într-una 24 sau poate 7 zile au stat degeaba. Toți timpii aceștia au fost cumulați și am trecut, în final, de primul an.
Ca o curiozitate, cel mai prolific ronțăitor din echipă noastră are 66 (saizecisisase) ani-computer lucrați la data la care vă scriu. A adunat orele lucrate de pe 43 computere diferite și a ajuns la cifră asta. Probabil împărtășește aceleași idei: nu tot poate fi cuantificat în bani sau câștiguri.4 Comments to “forța comunității #2”

  1. Bijuterii online says:

    66 ani 😐 ? Oviata de om.

  2. haine says:

    66 ani ! sper sa ajung doar la ani acestia de viata avand in minte ca trebuie sa traim in Romania. Bravo tie pentru “recordul “stabilit