doua mici, cu farmacii …

This entry was posted on 06/06/2011 under experiente. Written by:

Va sunt foarte cunoscute afisele astea de pe farmacii, nu-i asa ? 352 zile inseamna aproape 1 an, daca nu ma insel.  Si de aici o mica nedumerire:

Farmaciile sunt afaceri private, conduse de oameni doritori de a face profit. Mult, putin dar profit. Nu sunt nici asezaminte filantropice si nici societati caritabile. Daca eu ca si prestator de servicii nu mi-am incasat banii de aproape un an, de unde duc afacerea pe roate ?

Din rulajul care vine de la medicamentele nedecontabile ? Din adaosurile comerciale exagerate ? Aduce patronul bani de acasa sau din alte business-uri ? Importatorii spala astfel niste sume importante ?

De ce m-ar interesa pe mine, ca si client, care iti trec pragul ce probleme intampini tu cu cei care te platesc sau la citirea afisului ar trebui sa iti multumesc foarte cordial pentru sacrificiul care il faci pentru mine ca ai stabilimentul deschis ? Asaaaa, am lamurit aspectu’.

Pentru cine n-a aflat inca (mai sunt ?) farmacia deschisa noaptea este acum cea deschisa peste drum de Posta Centrala, perete cu CEC Bank. Pe numele ei Farmacia Dona, avem si o poza de pe Norc, pentru referinta. 🙂

E foarte distractiv sa privesti noaptea la coada de BMW-uri si la multitudinea de “cotizante” la sistemul de sanatate care se inghesuie “manca-ti-as pentru hasta micu ca ie racit !!”6 Comments to “doua mici, cu farmacii …”

 1. Sistemul sanitar romanesc este la pamant. Farmacistii umfla preturile la medicamante fara sa aiba o limita.

 2. seifuri says:

  Acum si medicamentele sunt puse-n joc doar pentru bani…

 3. Din nefericire domeniul medicamentelor a devenit unul dintre cele mai profitabile afaceri, in detrimentul bolnavilor; este trist sa vezi acest lucru, cu atat mai mult cu cat medicamentele au menirea de a te insanatosi; mai nou am auzit ca algocalminul nu se mai elibereaza decat pe baza unei retete de la medic, deoarece ar da nu stiu ce reactii adverse; parerea mea este ca-i un medicament prea bun si prea ieftin, si prin urmare nu este loc pentru el pe piata, deoarece interesul este sa se vanda cele scumpe, mai mult sau mai putin bune. Pacat

 4. Mihai says:

  Au ei de unde sa isi scoata banii, nu trebuie sa ii vaitam, asta e clar. Si asa la noi in tara tot sistemul farmaciilor este condus de israelieni, nici macar un roman nu are vreo farmacie. Scopul lor e banul, nu ii doare de noi.Sa nu intelegeti ca zic ca daca ar fi romani patronii ar fi alta situtatie.

 5. Sistemul este sub orice critica. Sunt atatea persoane care cotizeaza la sanatate, dar cand ajungi la medic trebuie sa cumperi tot tratamentul.

 6. iulian says:

  totul se rezuma la bani !!!