decontarea la cine este ?

This entry was posted on 01/11/2010 under altii.... Written by:

Invatatoare Cristina Anghel a renuntat astazi la greva foamei. O decizie inteleapta zic, indiferent care este motivatia prin care s-a ajuns la ea. Conform Hotnews ea “se afla de cateva saptamani la Institutul de Boli de Nutritie din Bucuresti, fiind hranita prin perfuzii. Aceasta va avea nevoie de ingrijiri medicale si spitalizare  cateva saptamani pentru a putea reveni la o viata normala, timp in care va ramane internata la spitalul bucurestean.
Saptamana aceasta sunt in saptamana intrebarilor, deci voi pune si in acest caz una: decizia de a intra in greva foamei este o decizie personala. Tine de judecata ta proprie, dupa ce ai analizat atent si cat mai obiectiv toti factorii externi. Deci este decizia ta ! Atunci de ce este obligata Casa Nationala de Asigurari Sanatate sa iti deconteze tie ingrijiri medicale de saptamani, pentru o situatie in care te-ai bagat absolut singur si voluntar ?
O sa imi spuneti ca si sinucigasii care au norocul sa scape cu viata dintr-o tentativa, tot primesc medicatii si tratamente. E adevarat ca este tot o actiune voluntara, eu consider ca orice om care decide sa isi puna capat vietii are serioase probleme medicale, descoperite sau nu. Ceva acolo, in “calculatorul” sau este defect si ar fi trebuit reparat. Sa nu imi dati exemple pe inconstientii care se urca bauti la volan, da ?
Deci nu putem pune semnul egal intre situatii. Si atunci raspunsul la intrebarea mea care este ?6 Comments to “decontarea la cine este ?”

 1. acuvio says:

  La noi se acordă îngrijirile medicale prin CNAS dacă ai calitatea de asigurat indiferent de contribuţia ta la producerea sau agravarea propriei boli.
  Eşti avertizat la ce boli te expui dacă fumezi, dacă consumi cronic alcool iar dacă apare un cancer pulmonar, sau o ciroză hepatică alcoolică cheltuielile sunt suportate de casa de asigurări.
  Însăşi nerespectarea recomandărilor medicale igieno-dietetice sau întreruperea din ignoranţă sau lipsuri materiale a tratamentelor cronice duce la agravarea propriei boli şi apariţia complicaţiilor dar tot casele de asigurări suportă costurile.

  Mă bucur că protestul prin greva foamei al Doamnei Cristina Anghel s-a încheiat.
  Recunosc, am o mare problemă, eu nu am înţeles acest protest. Nu am înţeles de ce atâta voinţă, forţă, au fost direcţionate pe un drum greşit ca un bolovan la vale.

 2. acuvio says:

  Dacă tot sunteţi în “săptămâna întrebărilor” vă invit şi eu la “impresii” după încheierea protestului prin greva foamei al Doamnei Cristina Anghel.

 3. Cristi says:

  NU stiu sa-ti raspund la intrebare un singur lucru e cert:greva foamei inseamna sa nu bei si sa nu mananci nimic in timp ce doamna profesoara am vazut-o ca bea apa si si manca pe deasupra dar foarte putin.Nimeni nu poate rezista fara apa mai mult de 5-6-7 zile depinde de organismul fiecaruia.Deci doamna profesoara sau invatatoare ce esti nu mai veni la noi cu lepse d-astea ca nu suntem prosti.

 4. Danut says:

  Nu stiu ce a vrut sa demonstreze profesoara prin acest protest. Din cate stiu eu nu a rezolvat nimic atata timp cat a facut greva foamei, bine pentru ea ca a incetat deoarece putea sa se imbolnaveasca grav de tot.

 5. Pompe apa says:

  Invatatoarea a incercat sa traga un semnal de alarma ca ne indreptam spre un drum gresit!

 6. Vlad says:

  Da asa e a incercat doar.