de altadat’ #3

This entry was posted on 13/07/2013 under amestecat. Written by:

Firma de la poarta :)Astazi este 13 Iulie 2013 si o calduroasa zi de sambata. Aparent, undeva in mijlocul Ploiestiului, avem o gaura temporala, un spatiu dintre blocuri in care timpul s-a oprit la anul 1989. Pe vremea cand telefoanele urbane aveau numai cinci cifre si in fata numelui tarii era scris intotdeauna Republica Socialista. Cat sa fie de atunci? Aproape 24 ani, ani si nu luni sau saptamani.

Cu siguranta aici nu mai functioneaza de mult timp “oficiul”, aripa care a mai ramas din cladirile Stănoiu – Herjenescu, arata dezolant, pustiu si parasit. Cei de la Uniune s-au mutat la alta adresa, nimanui nu i-a dat prin cap ca placa ar fi trebuit data jos, macar la mutare. Nu deranjeaza, ăsta cred ca e si motivul pentru care a supravietuit atata timp, prin pasajul respectiv nu trec decat arareori pietoni si locatarii din blocurile acelea sunt prea ancorati in cotidian pentru a mai da importanta.

Cu siguranta poate ramane acolo multi ani de acum incolo; va fi data jos cand cineva cu spirit intreprinzator, dare de mana si caruia ii pasa de trecut, sa aiba initiativa de a renova ceea ce a mai ramas din cladirile istorice. Nu cred ca e cazul onor primariei, sunt convins ca are alte probleme mult mai importante de “rezolvat” decat cladiri istorice. Pana atunci va mai ploua, ninge… vor mai trece luni si iarasi ani.4 Comments to “de altadat’ #3”

 1. Ionut says:

  Nu acorda autoritatile importanta sporita acestor cladiri, pentru ei primeaza alte lucruri 🙂

 2. cosmin says:

  @ionut
  Cui acorda autoritatile importanta?

 3. Paul says:

  iti cad in cap balcoanele si nimeni nu face nimic.