DCI Banks 2010

This entry was posted on 26/11/2012 under filme. Written by:

Daca ar fi sa ma iau dupa scorul inregistrat pe IMDB, ar fi trebuit sa ignor total aceast serial al celor de la ITV. Dar cum serialele englezesti au savoarea lor aparte am zis sa ii dau o sansa si nu mi-a parut rau.

DCI Banks este, de fapt, o miniserie, fiecare caz in parte intinzandu-se pe doua episoade, ajungand pana acum la seria 3. Si sper ca producatorii nu se vor opri aici.

Daca seria 1 are numai doua episoade, incepand cu seria a doua, dl. Banks devine implicat in mult mai multe cazuri, surprizantor de incalcite si de “british“. Chiar daca Stephen Tompkins nu este excesiv de carismatic si nu conduce masini ca in James Bond, alaturi de echipa sa de anchetatori este la fel de eficient in detectarea urmelor si rezolvarea cazurilor.

Ideea de a avea actiune in doua episoade succesive mi se pare excelenta, lasand loc intrigii scenaristice sa se desfasoare pe mai mult decat cele 50 minute obisnuite, evident in avantajul suspansului. Astfel avem pe rand: Aftermath, Playing With Fire, Friend Of The Devil, Cold Is The Grave, Strange Affair, Dry Bones That Dream, Innocent Graves.

Punand la socoteala decorurile, umorul foarte sec cateodata si peisajele in care se fac filmarile outdoor, zic ca se merita sa petreci ceva timp in aceasta companie 🙂15 Comments to “DCI Banks 2010”

 1. Ana- says:

  Chiar cautam un serial nou la care sa ma uit.

 2. AmaFashion says:

  Pana acum toate filmele in care a jucat Stephen Tompkins au fost aproape exceptionale. Cred ca si aceasta miniserie va fi un succes.

 3. Marius says:

  Nu am auzit de serial, dar in general serialele politiste produse de britanici, sunt mai bune fata de cele facute de americani. Au mai multa credibilitate. Singurul serial british de genul asta pe care l-am mai vazut a fost Midsomer Murders

 4. Multumesc, am sa ma uit sa vad cum e si acest serial. Acu sunt pe Merlin si Dexter 🙂

 5. infit says:

  am cautat trailerul la film si pare interesant! merita vazut!

 6. Ionut says:

  Nu am eu prea mult timp pentru seriale, insa suna chiar bine dupa prezentarea ta…

 7. Imi place, am vazut si eu un episod la recomandarea ta.

 8. Chiar cautam un serial nou la care sa ma uit.

 9. E mare nebunie cu serialele astea, daca iti intra in vena nu te mai lasi de ele ! pierzi nopti la rand pana ii faci capatu :))

 10. Laurentiu says:

  Dar unde il vedeti? E cumva si pe vplay?

 11. Mihai says:

  @Laurentiu: Mai exista vplay? 🙂

 12. Laurentiu says:

  Pai din cate observ, inca exista…sincer sa fiu, n-am mai vazut de mult un serial si chiar eram curios sa vad ce poate asta.

 13. Interesanta sugestia pentru un serial nou. Eu recomand “Suits” 🙂

 14. Caruno says:

  Serial Nou Fain.