Curba laffer

This entry was posted on 21/06/2014 under amestecat. Written by:

Curba lui Laffer
Dl. Arthur Laffer este o persoană specială. Pentru guvernanții români aș zice chiar foarte specială.

Presupun că doamna ministru Petrescu poate să îi compună o scrisoare politicoasă ¹ în care să îi solicite ajutorul pentru implementarea teoriei dânsului în politica fiscală românească.

Pentru un preț corect, probabil absolut derizoriu față de milioanele de euro cheltuite aiurea prin Țara Românească, dl. Laffer ar putea să explice, în termenii dânsului de specialitate, care este povestea cu Punctul A, Punctul B. Și, ceea ce este mult mai important: care este optimul nivelului de taxare pentru a atinge nivelul de echilibru.

Cam asta e teoria. Teoria este frumoasă, simplă și ușor de implementat. Doar că ea se lovește, la punerea în practică, de alte probleme: este nevoie de mulți bani pentru că Dragnea are un plan secret în legătură cu Victor Ponta. Cea mai înaltă fuctie în stat costă mult, foarte mult, nu oricine și-o poate permite.

Ok, Ponta va fi președinte, varianta asta are foarte multe șanse de reușită. Și după aceea ce se va întâmpla? Se vor apuca totuși de făcut ceva treabă sau își vor ascuți cuțitele pentru a tăia hălci foarte mari pentru ei și acoliții lor?

Rămâne de văzut asta.

Referință bibliografică free pe Scribd.

——————-

¹ – evident că doamna ministru nu va putea face asta niciodată, domnia sa este numită în acel post nu pentru a avea inițiative personale benefice pentru bunul mers fiscal al României, în concordanță cu pregătirea sa de specialitate și contactele sale în lumea financiară internațională. Nu m-aș mira să aflu că singura funcțiune a dânsei este să răspundă la întrebarea clasică pusă de mult prea politicosul său șef: “Câți bani ai strâns luna asta fă Ioano?”.

 ,