Civism

This entry was posted on 19/09/2013 under altii.... Written by:

Istoria celui de-al doilea război mondial a marcat milioane de oameni de pe planetă, generații întregi dispărute sau risipite.

Sunt foarte mulți ani de la terminarea conflagrației, dar ei, polonezii, încă își mai amintesc și comemorează în fiecare an. Așa că dacă, din întâmplare, vă va prinde 1 August prin Varșovia să nu va mirați și să faceți ca toți ceilalți de pe stradă.

Pentru un minut toată lumea se oprește în memoria tuturor celor care au căzut la datorie sau au suferit în ceea ce foștii noștrii vecini au numit răscoală de la Varșovia (WARSAW UPRISING).

Soarta celor căzuți fusese hotărâtă deja la conferința de la Teheran, în 1943. Dar au simțit că altfel nu pot face, decât să pună mână pe arme și să înfrunte inamicul.

Numele si chipurile lor le gasim acum doar la muzeu, dar pentru ce au gândit și au simțit atunci merită minutul din viața trecatorilor…

Comparații? Nu are rost.

Thx balantza.,

5 Comments to “Civism”

 1. Alina says:

  Un gest frumos din partea lor sa isi aminteasca macar o data pe an de acest eveniment!

 2. Elvire says:

  Warsaw Uprising este celebrată în fiecare an în Varșovia. Parada, marș.

 3. Cora says:

  Polonezii sunt mereu de apreciat.Nu pot uita cat de usor au trecut peste tragedia aia aviatica in care au pierdut aproape tot guvernul.Ai fi crezut ca se duc spre o criza groaznica.

 4. Daca am informatiile corecte, se pare ca polonezii au fost pionieri si la capitolul “criza mondiala” – adica au fost cei mai putin afectati, ceea ce face sa-i admiram o data in plus. La noi sa fac parade doar pe la Mamaia lui Mazare…

 5. Olivia says:

  Merita toata stima si aprecirea noastra…ar trebui sa le urmam exemplul.