cavalerii cerului

This entry was posted on 13/03/2011 under filme. Written by:

Casa de producție Kogainon Films probabil nu vă spune absolut nimic. Nici mie, până în acest week-end, când am avut ocazia – prin amabilitatea prietenului meu disable – să văd unul din filmele lor și anume Cavalerii Cerului – Razboi deasupra Romaniei.
O poveste foarte densă – de numai 50 minute – despre aviatori, avioane, operațiunea Tidal Wave, bombardamentele din 1944, lupte și reîntâlniri după zeci de ani. Nicholas Dimancescu a reușit să aducă pe ecran secvențe inedite și originale, mărturii deosebite despre luptele aeriene de deasupra Romaniei din anii 1944 și 1943. Cetățean american de origine romană, Nicholas este nepotul unei personalități românești deosebite din prima jumătate a secolului XX, l-am numit pe Dimitri D. Dimancescu.
Efectele speciale din partea finala a filmului nu știrbesc deloc originalitatea descrierii, aduc un plus de realism în curgerea narațiunii. Fără a da prea multe amănunte vom menționa două din secvențele importante: întâlnirea într-un cadru festiv a doi din foștii combatanți din anul 1944 – gen. Ion Dobran și col. Barrie Davis, precum și amănunte necunoscute până acum despre evacuarea celor mai bine de 1.000 foști prizonieri de război la 31 August 1944.
În rest, savurați pelicula.4 Comments to “cavalerii cerului”

 1. Ana says:

  mi-ai facut pofta sa revad Pearl Harbour.

 2. Laptopuri hp says:

  Pare sa fie un film documentar. Ma fascineaza povestile din al doilea Razboi Mondial.

 3. nico says:

  Eu nu am vazut filmul dar mai facut curioasa.

 4. Alinush says:

  Abia astept sa-l vad chiar auzisem o poveste la radio despre subiectul acesta si cautam mai multe informatii despre aviatia romana din WWII.