carti

This entry was posted on 09/06/2010 under lecturi. Written by:

In sfarsit s-a dus si Mihai la oficiul postal sa isi ridice comanda de carti de la BuyBooks. Am platit 0,60 lei (suma este corecta!) magazinaj pentru 1 zi. Pentru aceasta suma functionarul de la ghiseu a completat factura, chitanta + alte doua hartii – fara cea mai mica exagerare. Dar sa revenim …
Ce mi-am comandat ? Prima ar fi “Colectionarul” de John Fowles. Nu mai stiam foarte sigur daca am citit ceva de el, am vrut sa verific si se anunta o lectura interesanta zic eu. A doua este “Spionul-şef al lui Hitler, Misterul Wilhelm Canaris” de Richard Bassett. Pe ea am adaugat-o pe lista de cumparaturi din cauza pasiunii pentru istorie. Sunt deja la primele capitole si pot spune ca isi merita fiecare leut. Daca n-a sa fiu prea lenes poate o sa scriu un articol pe care sa il propun lui Emil pentru celalalt blog al sau. 🙂
Comanda a fost livrata super rapid, ceva la modul: cartile s-au comandat seara, a doua zi m-au sunat pentru confirmare si expediat, a treia zi aveam deja avizul de la Posta Romana. Nu pun mana in foc ca pentru alte localitati expeditia va dura atat de putin, asa ca luati-va o marja de 2 zile.5 Comments to “carti”

 1. Cei de la Posta Romana sunt obligati sa dea facturi, chiar daca tie ti se pare mai ciudat, e normal pentru ei. Si pentru 0.2 lei trebuie sa dea factura. Romania …

 2. Mihai says:

  @andreea: mi s-a parut ceva ciudat pentru ca pentru un serviciu simplu se putea da bon fiscal. Ma gandesc ca nu au prea multe tipuri de prestatii si o casa de marcat portabila in care se programau cateva coduri ar fi rezolvat cu succes problema. Punea stampila pe verso si la sfarsitul lunii scoteau raportul pentru fisc. Statul isi colecta taxele si era respectata si legislatia.

 3. Emil says:

  Chiar am citit despre amiralul Canaris. Este cu adevarat o personalitate, un dublu (se zvoneşte triplu) agent la cel mai inalt nivel. A fost printre primii care a sesizat căderea lui Hitler.
  Cu mare drag as accepta un articol pentru acel blog. In vacanta o sa scriu mai des pe el. 🙂 O sa ma uit pe acel site in cautare de carti de istorie.

 4. Angelica says:

  John Fowles a mai scris si Magicianul.O carte pe care am citit-o cu placere pana la un punct, dupa aceea nu am mai inteles nimic!

 5. Adnana says:

  Fowles merita toti banii, este demential! Ma face sa nu dorm nopti la rand!