carti

This entry was posted on 18/05/2010 under lecturi. Written by:

A fost odata ca niciodata … asa incep toate povestile copilariei. Au fost niste vremuri de demult cand internetul era inca in laboratoarele Ministerului Apararii al SUA si cand nu erau decat 3 canale la TV: 1, 2 si “bulgarii”. Atunci cui placea sa citeasca avea de unde sa aleaga, nu te costa decat un drum la biblioteca, carti erau destule. Cam pe atunci l-am descoperit, ca scriitor, pe Radu Theodoru. Nu stiam pe atunci ca va deveni un personaj controversat al istoriei contemporane, eu ii citeam doar cartile.
Au fost mai multe lecturi, dar una din ele mi-a ramas peste ani. Un roman de calatorie numit “Noi, <<Mircea>> si Atlanticul”. De fapt, jurnalul calatoriei bricului peste Atlantic intre martie si august 1976. O carte speciala care te ducea prin locuri care acum nu mai par atat de exotice, dar care prin descrierile sale amanuntite te ajuta se evadezi si sa visezi. Aveai langa tine globul pamantesc pentru ca firul actiunii te ducea in Gran Canaria, Venezuela, Mexic si, in sfarsit, New York. Nici faimosul Triunghi al Bermudelor n-a fost uitat.
Acum, cand un zbor transcontinental Bucuresti – New York este ceva comun pentru o parte din conationalii nostrii, romanul este ceva cazut usor in desuet, bun pentru copii. Dar, se stie, suntem copii la orice varsta; asa ca daca o sa zariti cartea pe la vreun anticar sau pe la vreo librarie online, nu ezitati. Va fi prietenul vostru pentru un week-end. Enjoy !

Sursa foto: wiki.6 Comments to “carti”

 1. Trodat says:

  am sa caut cartea, recunosc ca nu am auzit de ea, eu citeam Jules Verne, cu cartile astea incepeau visele …

 2. Mihai says:

  @Trodat: daca n-o gasesti pe la anticariate, incearca aici: http://lnk.sk/a922

 3. M-ai facut curios, o sa caut cartea sa o citesc si sper sa fie ceva frumos…pana acum n-am mai auzit de scriitoru asta.

 4. Ela says:

  Societatea s-a trasnformat si s-a modificat mult, iar din multe puncte de vedere nu in bine… Obiceiul de a citi, de exemplu, s-a pierdut…

 5. carti says:

  Salut.
  Am cautat cartea “Noi, Mircea si Atlanticul” pe tot internetul si nu am reusit sa o gasesc undeva. Imi poti recomanda te rog un loc de unde o pot gasi sau cumpara?
  Multumesc frumos.

 6. Mihai says:

  @Carti: am dubii ca cineva s-a chinuit sa scaneze si sa procese cartea aceea destul de groasa. 🙂 Radu Theodoru, din cate stiu, a fost un scriitor destul de contestat dupa 1989, chiar daca scrierile sale sunt aproape la fel de numeroase ca si cele din timpul regimului comunist. De ce nu le propuneti voi celor de la Editura Lucman sa faca o reeditare in format ebook?