aversiunea fata de rosu

This entry was posted on 25/06/2011 under experiente. Written by:

V-ati gandit probabil sa o sa fie ceva despre coride, tauri, lupte in arena si toate celalalte experiente iberice. Nici pe departe, o sa fie cateva vorbe despre banalul si cotidianul semafor. Nu acela pentru autovehicole, despre cel pietonal vorbeam.

Sunt convins dragii mei concetateni din Ploiesti ca ati remarcat deja reconditionarea si modernizarea strazii Gheorghe Lazar, acea bucata de strada care pleaca din fata Postei Centrale si trece pe langa Tribunal. Trotuarele au fost micsorate, s-a reasfaltat, intersectia a fost redesenata, marcajele vopsite proaspat, inevitabilele borduri noi si … semafoare ! Daca vrei sa faci dreapta spre str. Stefan cel Mare trebuie sa fi atent la culorile rosu, galben, verde.

Pietonii nu !! Pentru ei culorile semnaforului lor nu exista, nu au nicio semnificatie si chiar daca au, prin absurd, ele sunt facultative. Cum o sa stai tu ditamai pietonul cuminte la locul tau pana trec toate masinile pe culoarea lor verde ? Cum se poate una ca asta ? Doar e trecere de pietoni si sunteti pe “dreptul” vostru. Nu oameni buni, e dreptul vostru numai atunci cand este culoarea voastra verde. Numai atunci !

De ce ma obligi tu, grabitul lu’ peste prajit, sa calc frana ca sa nu te vad intins pe jos  cand eu, cu doua secunde inainte, tocmai accelerasem si schimbasem viteza de la 2 la 3 pentru ca de la jumatatea strazii tocmai vedeam semaforul meu verde ? Ca nu ai tu stare sa astepti 20-30 secunde acolo pe bucatica ta ? E chiar asa de degradanta moral asteptarea asta ? Nu primesti niciun premiu in mii de euro de partea cealalalta a strazii, iti pot garanta. Ce faci daca ai ghinionul sa te intalnesti in clipa aia cu un sofer care nu iti intuieste intentiile tale browniene sau care nu a facut cursul de “Defensive driving” ? Nu te mai baza pe lege, nu te mai apara. O sa te ia in bot si o sa fi singurul vinovat.

Si ii mai pui in incurcatura si pe parintii care asteapta cuminti impreuna cu odraslele lor sa traverseze corect si legal, cand li se pune intrebarea:
Da’ noi de ce nu traversam ca nenea ala tocmai a trecut chiar daca e rosu ??? 😀7 Comments to “aversiunea fata de rosu”

 1. Zamfir says:

  Ai uitat că oina nu mai este sportul naţional ? Acum este călcarea regulilor şi căcarea principiilor.

 2. si eu urasc pietonii sinucigasi care-mi sar in fata masinii cand am verde si ma vad ca vin cu viteza! Niste inconstienti!!!!

 3. Silviana says:

  Da, si mie mi s-a intamplat sa ma trezesc cu pietoni zburdalnici prin fata masinii… sunt de-a dreptul inconstienti!

 4. Aristita Moiran says:

  Intr-adevar, daca exista vreo nuanta de rosu care sa ma indispuna total, atunci cu siguranta e vorba de rosul de la semfor!

 5. Haine says:

  Hai mai lasati si voi oamneii sa fac o paine, ka dca sar in fata masinilor se aleg si ei ku ceva banuti din partea voastra….nu mai glumeam ..pur si simplu e lumea mai nebuna….

 6. Haine copii online says:

  Eu am vazut si pariti care treceau cu copii de mana, prin loc nemarcat , la 10 metri de trecerea de pietoni.

 7. Haine Online says:

  Si cand ee vb de un accident tot soferu ee cel care la omorat.Asa a fost intodeauna si cred ca ar fi cazul sa se mai schimbe situatia.