autostrada

This entry was posted on 19/11/2012 under experiente. Written by:

Autostrada noastra botezata pompos A3 este cel putin o gluma, petice de asfalt aruncate in parti de diferite de tara. Cumva ca o avanpremiera a unei normalitati ce ar insemna sa te urci in masina la ora 7:00 in Constanta si mai spre dupa amiaza sa poti lua masa la Oradea. Va fi asta candva, nu stim cand. Deocamdata se lucreaza, de ea se bucura soferii de TIR care ocolesc Turda sau cei care stiu ca odata scapati din cele doua benzi de la Comarnic au cale libera (ma rog aproape libera) pana in port.

Bucatica asta construita langa Bucuresti arata pe alocuri chiar foarte ciudat, cu benzi de decelerare care se termina in camp, semne de circulatie acoperite sau locuri unde intuiesc ca la vara, poate, vor fi parcari. Din 200 in 200m sunt semnele de circulatie care te ghideaza catre viitoarele cutii SOS, acum in stadiul de loc delimitat, semnalizat si postament turnat.

Oare de ce se mai proiecteaza si se construiesc astfel de locuri? Nu ca ar implica costuri majore in structura de pret a kilometrului de autostrada.  Ma gandesc ca telefonia mobila este peste tot, sunt convins ca in fiecare masina este cel putin un telefon mobil si, de obicei, drumurile trec prin zone cu semnal. Cred ca e mult mai rapid sa apesi 112 si call, decat sa cobori din masina, sa o iei pe jos minimum 6-7 minute, ca apoi sa stai sa explici operatorului ce s-a intamplat. In cazul unui eveniment sunt suficiente de multe apeluri la Urgente incat locul sa fie corect triangulat si identificat pe harta. (apropo, tu ai sunat vreodata la 112?)

E liniste deocamdata pe A3, inca nu s-a facut conexiunea cu capitala, circulatia este superlejera. Chiar si lunea poti ajunge in Bucuresti fara stresul abuteiajelor, carutelor, bicicletelor sau cainilor vagabonzi :).

Trebuie sa deschizi bine ochii cand e ceata, bine de tot si atat. Eventual sa nu fi surprins de jumatatea anvelopei explodate de la camionul din fata si pe care soferul, fericit ca e numai atat, nu a apucat sa o ia de pe banda din mijloc. 🙂

Foto: Ian Britton @FreeFoto18 Comments to “autostrada”

 1. Yamasha says:

  deocamndata se lucreaza…probabil in cativa ani buni va fi gata…

 2. cadouri personalizate says:

  Momentan nu este destul de utila pentru ca timpul parcurs Bucuresti-Ploiesti pe A3 si pe DN este cam acelasi. Insa pe viitor daca se va creea un acces mai rapid catre A3 din Bucuresti, poate s-ar mai merita investitia. E trist ca sunt la nivelul asta de infrastructura.

 3. La noi dureaza mult si bine cand se termina o autostrada, se fac contracte si firmele care au castigat licitatia spun ca au utilajele necesare si dupa ce semneaza spun ca mai au nevoie de nu stiu cate… plus ca e foarte foarte scump kilometrul. Sa nu mai vorbim de bornele SOS, parcari…

 4. Vali says:

  Dupa ce ca dureaza extrem de mult o asemenea lucrare nici nu este facuta bine.. idem yamasha: in cativa ani BUNI

 5. Ana- says:

  asa cum este e buna…faci o ora o ora si ceva pana la munte

 6. Cristi says:

  La noi se stie cand se incepe o lucrare dar n use stie cand se termina. Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul !

 7. Cei de la putere semneaza contracte cu cei care ii sponsorizeaza si semneaza la preturi mult prea exagerate. Nu inteleg cum acesti oameni care semneaza contractele nu intra la puscarie…

 8. Ce frumos arata proiectul pe harta, ce minunat ar fi fost sa fie gata aceasta autostrada! Lucrarile merg foarte greu, zeci de contracte cu zeci de firme, unele lucreaza mai bine, altele mai prost 🙁 Pacat! Mare pacat ca nu suntem in stare sa facem treaba buna si la timp 🙁

 9. imprimanta says:

  Probabil si asta a avut un pret de nustiu cate zeci de milioane pe kilometru in timp ce nemtii sau francezii sau orice alta tara construiesc la un pret de 3 ori mai mic decat la noi. ASTA spune multe despre nivelul de coruptie din tara asta.

 10. Cred ca cea mai ok este Autostrada Soarelui. Oricum in Romania astepti vreo cativa ani o autostrada calumea…

 11. As vrea sa ajung sa traiesc intr-o Romanie in care fac 6 ore de la Galati la Nadlac si nu 12 !!

 12. Mihai says:

  @librarie online: vise frumoase zic ca ai… de ce sa te grabesti asa tare? 🙂

 13. Pai da, cand m-am trezit era dimineatza ! :)) dar nu a fost un vis urat deloc.

 14. stirileonline.net says:

  Toate autostrazile de la noi sunt o bataie de joc….doar ca sunt drepte ca traseu nu inseamna ca sunt autostrazi….

 15. Speedvet says:

  Cele mai “bune” autostrazi din lume le aveam…bahahah….

 16. Saltex says:

  Avand in vedere ca la noi totul se face doar pentru a-si insusi fiecare partea cea mai mare din investitie, cati bani sa mai ramana si pt autostrada in sine? Numai daca am lua exemplu de la nemti…

 17. Ar fi multe de spus despre coruptie, si la ce nivele alarmante a ajuns dar probabil ca este inutil. Exemple ar fi multe dar cine sa le aplice?

 18. Review Electronice says:

  ”Autostrada noastra botezata pompos A3 este cel putin o gluma” citat din articolu tau:)))Deci esti de senzatia,pacat ca este adevarul.Noi ne plangem dar ei ne iau in ras.