altfel decat ca in House M.D.

This entry was posted on 02/09/2011 under altii.... Written by:

Am primit acest mesaj prin email, m-am tot gandit daca sa-l public sau nu. Intr-o prima faza am zis ca nu ar fi o decizie fericita, dar lumea trebuie sa cunoasca si intamplarile astea, chiar daca par dure si defaimatoare. Din corpul mailului au fost schimbate doar numele copiilor.

Buna!

Am fost azi la renumita prof doctor psihiatru Iuliana Dobrescu.
Nu am putut crede ca exista un asemenea […] pe lumea asta. Am fost si acum 3 luni la ea, dar azi am gasit o cu totul alta persoana.

Din start ne-a luat ca de ce am venit 5 persoane. Si i-am zis ca acum 3 luni ea ne-a zis sa vina si Daria si psiholoaga lui Vlad.

Si a inceput. Ca Daria are ADHD si daca nu ne ocupam de ea o sa ia marijuana cand va fi mare. Ca nu poate sa fie cuminte la gradinita, ca ma mint doamnele. Vlad a luat o rata de jucarie cu cerculete si cand i-a zis ea sa i-o dea, nu a vrut si ca nu a facut nici un progres, desi nu ne-a recunoscut la inceput. Psiholoaga lui Vlad chiar ne spunea pe drum ca are o alta privire si ca e total schimbat, rade, se joaca cu Daria si tot asa. Ca trebuie sa o tratam pe Daria intai si apoi pe el, ca Vlad nu are autism, dar ca are ADHD.

Sa nu il lasam pe Vlad in preajma ei ca-l “strica”. Ca trebuie sa o tratam pe ea si apoi pe el. Ca suntem o familie foarte obositoare.
Mi-a zis sa ii pun 10 intrebari. Am intrebat-o de medicamentele lui Vlad si a raspuns altceva, dupa care si-a luat la revedere de la noi ca s-au terminat cele 45 minute.

Venind acasa am sunat-o pe pediatra copiilor si ne-a spus ca 3 saptamani a avut-o profesoara pe doamna cand era studenta si ca i s-a parut complet […].
Sincer si noua la fel.
Si concluzia? Nici una.

Dumnezeu sa ne ajute cu astfel de doctori.
Cand o sa ma mai vada ? Niciodata.

Din pacate, in viata este altfel decat ca in House M.D. 🙁

P.S.: Da, a fost o consultatie platita, nu din aceea cu “trimitere”.9 Comments to “altfel decat ca in House M.D.”

 1. J - imbracaminte femei says:

  Nu am inteles mai nimic din conversatie. Plus ca oricine ar putea sa trimite un e-mail de genul – cat de credibil e?

 2. Mihai says:

  @J: daca nu stiam de la cine este, nu-l publicam. 🙂
  Intr-adevar, poate nu spune nimic pentru cineva care nu este implicat. Dar pentru un parinte care a mers/merge in evaluare la o sectie de psihiatrie cu copilul sau articolul poate spune mult despre modul de abordare al pacientilor de catre medicul curant. Dupa cum s-a observat nu am facut comentarii, nu sunt in masura sa o fac si, in plus, au fost editate “calificativele”.
  Sa punem doar ca te astepti la un astfel de consultatie, chiar daca este limitata la 45 minute, sa se faca mai empatic cu problemele micutilor si, mai ales, ale parintilor. Chiar daca mai urmeaza alte 5 consultatii si sunt pacienti la usa, nimeni nu vine de placere in astfel de cabinete.

 3. Petre says:

  Daca erau cu trimitere poate ii lua si la bataie doamna doctor.

 4. Laurentiu says:

  @ Petre: Mai mult ca sigur! :))

 5. Ai dreptate.. La noi in tara totul este pe dos : De la Politie la Medici …
  Eu am inteles foarte bine articolul, si nu ma mira absolut deloc, m-am obisnuit !

 6. Haine Online says:

  Sincer nici eu nu prea am priceput multe:(.Vreau sati spun ca ai articole care imi acapareaza interesu.Sincerele mele felicitari!

 7. Tania says:

  Oricum, ce se intampla in House sunt niste povesti care tin de SF si plus ca nu exista in lumea asta un asemenea doctor… ar fi bine sa existe…

 8. Mihai says:

  @Tania: daca am citit eu corect pe net la un moment dat, personajul House M.D. a fost inspirat de un doctor cat se poate de real, foarte renumit in lumea medicala contemporana.

 9. Bijuterii says:

  Nu cred ca ai ce sa mai comentezii la astfel de cazuri ca nimeni nu schimba nimic.