Alegerile parlamentare 2009

This entry was posted on 04/05/2009 under experiente. Written by:

parlamentul-europeiGoogle asta este o unealta foarte “perfida” as putea spune. Il folosesti, te ajuta cand ai o nevoie si te duce in locuri neasteptate. Nu stiu cum dar am ajuns la o pagina alocata alegerilor euro-parlamentare din 2009. Candidati garla, cati vrei ! Pe alese ! Cu zecile, batalie mare pe cele 35 locuri de la Bruxelles.

Politica eu fac cam tot atat de multa ca si nenea Iancu: adica la vot din cand in cand si cam atat. Deci implicarea civica mai putina asa. Buuun, da’ eu nu ma implic, tu nu te implici, cineva trebuie sa o faca ca doar nu o sa ramana tarisoara asta de izbeliste sa se conduca singura. Sunt destui care se “sacrifica” pentru binele public.

Si iau la intamplare un foarte cunoscut partid, se deschide lista si ma uit. Ilustrii necunoscutii sau ilustrii “prea-cunoscuti”. Unii cu C.V.-uri superbeton de zici ca au trait sapte vieti pana acum sau si-au inceput activitatea “politica” pe vremea regelui Carol I. Altii mai saracuti la formular, “fonctii” mai putine, studii ce sa zicem – facute. Tineretu’ promovat la maximum, ca da bine. Dar ma intreb eu: cum indraznesti sa vrei sa trimiti in Parlamentul Europei pentru a reprezenta tara asta pe cineva abia iesit de pe bancile SNSPA-ului si ale carui activitati curente si actuale te fac sa izbucnesti in ras.

Poate sunt eu prea carcotas, imi zic. Hai sa fac un research mic pe google (cel sadic). Si unde ma duce: la un inceput de blog (cu un unic articol), ceva referinte prin CANCAN, ceva referinte pe Hi5 (da,da, nu va mirati!), cateva referinte prin site-urile sponsorizate/construite pentru Partid. Si atat. Pardon, la limbi cunoscute scrie engleza/franceza avansat. Persoana declara singurica ca provine dintr-o familie instarita, nu pot decat s-o felicit pentru sinceritate. Apartenenta parintilor la acel partid, probabil, a deschis usa si pentru un post la Primaria de Sector sau la Cancelaria Presedintelui Partidului. E suficient !?

E suficient sa intelegi complet ce se discuta in aulele de la Bruxelles sau Strasbourg si, bazat pe aceasta intelegere, sa votezi in cunostiinta de cauza o legislatie care afecteaza zeci de milioane de oameni. Zeci de milioane, nu cei 1000 admiratori de pe Hi5 sau cei cativa zeci cu care te pozezi la reuniunile Partidului.

Evident ca o sa adune un pumn de voturi, nu vreau sa cred ca ar fi altfel. Sunt mirat si asa voi ramane de mintea alora de au avut tupeul s-o propuna. Chiar daca “donatiile” parintilor au ingrasat conturile de campanie, putina decenta parca ar fi necesara. Aaaaa, decenta !? Ce e aia !? Cautati pe google, in limba engleza, nu in romaneste.

Later edit: Nu ma intrebati cine e persoana, ca nu spun ! E usor de ghicit. 🙂, ,

2 Comments to “Alegerile parlamentare 2009”

  1. Julia says:

    Pentru mine este in nebuloasa- nu am inteles daca ea isi doreste sa faca treaba asta sau parintii…..

    Julia’s last blog post..Apus de soare si vin rosu

  2. Mihai says:

    🙂 si eu as vrea sa stiu, dar googlica nu stie asta …