2 Euro pentru o viata

This entry was posted on 17/03/2011 under altii.... Written by:

Îl cheamă Ștefan (sau poate Maria sau poate Victor) și are câțiva ani, nu foarte mulți. E un pui de om, necajit și vai mama lui în lumea sa plină de medicamente, investigații și tratamente dureroase. Din nefericire pentru el (sau ea !) are cancer și chimioterapia nu a fost niciodată ceva prin care să treci ușor. Care e legătura lui cu tine ? Aparent niciuna.
Te roagă doar să renunți săptămâna asta la un pachet de țigări sau două beri sau doi litri de benzină (că tot e primăvară!). Adică 2 Euro amărâți și prăpădiți. Doi, nu douăzeci și nici două sute. Atât ! Doi !
Poți face cu ei o donație către fundația Salvează vieți, ei au în obiectiv înființarea unui Centru de excelență pentru tratarea cancerului la copii. Într-adevăr este la Timișoara, dar tot în România este și tot copii români se vor trata acolo. Și poate, cândva, nu vor mai fi nevoiți să meargă la Viena pentru tratamente lungi și costisitoare.
Știu că ești pesimist din fire și poate îți spui că nu-i poți salva pe toți. Ai perfectă dreptate ! Pe toți nu se poate, dar dacă datorită efortului tău și a celui colectiv s-au salvat cu 10 suflete în plus tot e o minune. Poți să știi ? Poate unul din ei va fi la fel de inteligent ca Pasteur sau Babeș și va face la fel de mult bine pentru cei din jur cum au făcut și cei doi savanți. Atunci a meritat să renunți la mica ta plăcere ? Eu zic că da.
Hai curaj, dă un click pe acest link și apoi fă efortul de a trimite acel SMS la 858. Mulțumesc !3 Comments to “2 Euro pentru o viata”

  1. Ana says:

    Doi euro sunt o nimica toata, daca am contribui cu totii ar fi mare lucru

  2. Mihai says:

    @ana: asta era si ideea, sunt o nimica toata, dar adunati fac foarte mult, niciun ban nu poate cumpara fericirea unui parinte care isi vede copilul insanatosindu-se.

  3. aturdoc says:

    Sincer, eu cred ca aceasta campanie va avea succes. Mai este nevoie de 145.000 euro, iar promovarea este facuta la nivel national. Deci, Centrul se va infiinta. Dar, in continuare? Cum vor fi sustinute cheltuielile curente ale centrului , care bineinteles, nu vor fi deloc mici. Un raspuns ar fi redirectionarea a 2% din impozitul pe venit acestei organizatii non-profit “Salveaza vieti”. Eu asta voi face!